Jelenlegi hely

Az óvodák és alapiskolák működése a nyári szünetben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 3 - 12:18 | Oktatás
Az önkormányzat mindent megtesz, hogy lehetőséget biztosítson a szülőknek gyermekük nyári szünidő alatti elhelyezésére. A koronavírus-járvány miatt ugyanis sok szülő nem tud nyári szabadságot kivenni, így gondot okoz a gyermek felügyeletének bebiztosítása. Dunaszerdahely városvezetése az oktatási és nevelési intézmények vezetőivel konzultált a nyári szünetet megelőzően. A 9 városi fenntartású óvoda közül annyi tart nyitva, amennyire a szülők részéről igény lesz. Az alapiskolákban pedig nyári napközis táborokat tartanak
Az óvodák és alapiskolák működése a nyári szünetben

Öóvoda tart nyitva

A 830 dunaszerdahelyi óvodásból júliusban 381-nek, míg augusztusban 320-nak kell helyet biztosítani. A nyári szünetben öt óvoda fog működni. Négy a júliusi hónapban, másik négy az augusztusi hónapban lesz nyitva. Az ötödik óvodának egyik pavilonjában júliusban, másik pavilonjában pedig augusztusban helyezik el a gyerekeket. A nyári hónapokban biztosítják a foglalkozásokat és az étkezést is. A június 29-től július 3-ig tartó héten még minden óvoda nyitva tart.

Július 6-tól egészen július 31-ig a Benedek Elek óvoda, a Halpiac téri óvoda, a Komenský utcai óvoda, az Október utcai óvoda és az SZNF téri óvoda egyik pavilonja lesz nyitva.

Augusztus 3-tól egészen augusztus 21-ig a Rózsaligeti óvoda, a Barátság téri óvoda, a Jesenský utcai óvoda, a Széchenyi utcai óvoda és az SZNF téri óvoda másik pavilonja várja a gyerekeket. Az óvodák nyáron reggel 6.30-tól délután 16.30-ig tartanak nyitva.

Augusztus utolsó hetében (24-től 31-ig) minden óvoda zárva lesz, ugyanis ebben az időszakban végzik el a nagytakarítást és a játékok fertőtlenítését. A konyhai alkalmazottak pedig előkészítik a konyhákat a következő tanévre.

Az alapiskolákban nyári táborokat tartanak

Az öt alapiskolából 4 iskola saját szervezésű nyári tábort tart. Az ötödik alapiskola pedig helyszínt biztosít egy tábornak. A szülők az óvoda- és iskolaigazgatóknál a tanév végéig jelezhetik gyermekük nyári szünetben való elhelyezésére vonatkozó igényüket.

dunstreda.sk