Back to top

Az orvosok tömeges felmondása aggodalommal tölti el az embereket, de a többség megérti a döntésüket

Publikálva: 2022, november 26 - 12:15
Az egészségügy olyan terület, melyről elmondhatjuk, hogy kivétel nélkül mindannyiunkat érint, ezért a közvélemény nem maradt közömbös az egészségügyi dolgozók és a kormány közötti konfliktus, az orvosok tömeges felmondása iránt. Ez utóbbi az emberek 83 százalékát tölti el aggodalommal, akik okkal tartanak attól, hogy mindez milyen hatással lesz az egészségügyi ellátásra Szlovákiában.
Az orvosok tömeges felmondása aggodalommal tölti el az embereket, de a többség megérti a döntésüket

Erről tanúskodik a lakosság körében megvalósult közvélemény-kutatás (NMS Market Research Slovakia ügynökség) eredménye, melyet november 18. és 22. között végeztek 1027 személy bevonásával.

A helyzet alakulását a legnagyobb aggodalommal az idősebb generáció, az 55 év felettiek követik.

Az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségével kapcsolatos bizonytalanság ellenére a megkérdezettek csaknem fele, pontosabban 48 százalékuk támogatja az orvosokat, megérti, hogy a tömeges felmondás mellett döntöttek.

A nemek közötti megoszlás tekintetében a férfiak megértőbbek az orvosok követelései tekintetében, ők 53 százalékban, míg a nők 43 százalékban támogatják az orvosokat. Ezzel szemben a megkérdezettek 42 százaléka nem viseltetik megértéssel irányukban.

Az orvosok és a kormány közötti megegyezés esélyeit illetően a megkérdezettek több mint a fele, 59 százalékuk bízik abban, hogy végül sikerül megegyezésre jutniuk az orvosoknak az egészségügyi minisztériummal.

Ebben a kérdésben borúlátónak a válaszadók 21 százaléka bizonyult, ötödük pedig azt válaszolta, nincs elképzelése arról, miként alakul a konfliktus.

Az összeomlóban lévő egészségügy problémája, mely a kormány és az orvosok között kialakult konfliktushoz vezetett, immár több hete okkal foglalkoztatja a közvéleményt. A megkérdezettek mindössze 7 százaléka vallotta, hogy elkerülte a figyelmét az orvosok tömeges felmondásának problémája, ők zömmel a fiatalabb generáció képviselői.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)

Ezt már olvasta?

Cookies