Jelenlegi hely

Az ország legjobbjai küzdenek szombaton városunkban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 6 - 07:48 | Sport
Április 7-én Dunaszerdahelyen rendezik meg az ifjúsági és felnőtt korosztály számára egyaránt a Shito Ryu Karate szlovák bajnokságát.
Az ország legjobbjai küzdenek szombaton városunkban

A szombati napon így a városi sportcsarnokban dől el, ki tudja kvalifikálni magát a június közepén Olaszországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. A szövetség a dunaszerdahelyi IPPON karate klubbal közösen szervezi meg a viadalt.

Csiba Tibor, a dunaszerdahelyi klub vezetője kérdésünkre elárulta, rendkívül nagy az érdeklődés a verseny iránt, igaz, csak pénteken éjfélkor zárul a nevezés, de már szerda délután közel 300-an regisztráltak. Nyílt bajnokságról van szó, tehát a küzdelemben a karate szövetség más karateág versenyzői is indulhatnak, de katában csak a Shito Ryu képviselői. A hazai csapat négy karatékája küzd majd az érmekért, s a kijutásért, ők katában lépnek majd a szőnyegre. Kategóriánként hárman vívhatják ki a részvételt az Európa-bajnokságra, s az már a verseny előtt biztos, hogy a dunaszerdahelyi csapat ott lesz Olaszországban, mert már korábban eldőlt, hogy a csapatok közt ők képviselik majd Szlovákiát.

Az, hogy más számban is szurkolhatunk majd a kontinensviadalon dunaszerdahelyi sportolónak, az szombaton 8.30-tól kiderül, ekkor kerül sor ugyanis az ünnepélyes megnyitóra, majd a délutáni órákig tart a szlovák bajnokság a városi sportcsarnokban. Biztassuk együtt a sportolóinkat!