Back to top

Az öröm és boldogság napja ez a mai – elindult a 46. Duna Menti Tavasz

Publikálva: 2022, május 31 - 17:52
Az idén újra gyereksereg köszöntötte és ünnepelte a Duna Menti Tavasz megnyitóját. Negyvenhatodik alkalommal gyűltek össze az ország ifjú színjátszói és bábosai, hogy megmutassák a zsűrinek, egymásnak és a közönségnek tudásuk legjavát.
Az öröm és boldogság napja ez a mai – elindult a 46. Duna Menti Tavasz

A Csallóközi Néptáncegyüttes hangulatos táncával üdvözölte a gyerekeket és a fesztivál vendégeit, köztük Bárdos Gyulát, a Csemadok országos elnökét, A. Szabó Lászlót és Karaffa Attilát, városunk alpolgármestereit, illetve Fekete Irént, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét.

A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere a város önkormányzata és saját nevében köszöntött mindenkit, elmondva, hogy 

„az öröm és boldogság napja a mai. Örömmel indultam ma ide, mert tudtam, hogy az elkövetkező néhány napban a Csaplár falai közt újra megtörténhet a csoda“.

A járványt követően újraéled a hagyomány, hiszen a korábban megszokott módon lehet itt minden szereplő – kicsi és nagy, Pozsonytól egészen Királyhelmecig – mondta A. Szabó László.

Kiemelte, Dunaszerdahely városa számára szívügy a Duna Menti Tavasz, a város életében ez az egyik legfontosabb és legkedvesebb rendezvény.

„Bárdos Gyula közreműködésével adom át nektek a város kulcsát, ami négy napon keresztül titeket illet. Én azt kérem, legyetek jó gazdái ennek a mesevárosnak, teremtsetek felhőtlen jókedvet, mókát és kacagást ebben a városban. Jó szórakozást kívánok, érezzétek magatokat nagyon jól Dunaszerdahelyen“ – zárta köszöntő szavait az alpolgármester.

Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke szintén örömét fejezte ki, hogy a mai napfényes délelőttön újra együtt lehet ez a nagy család, a bábosok és színjátszók nagy családja, hiszen

„ez a néhány nap a bábosok játékáról és gyerekszínjátszók szerepléséről szól“.

Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöknője üdvözlő szavai szintén az együttlét öröméről szóltak.

„Ünnepnap ez a mai, a magyar kultúra ünnepnapja. A szereplők megmutatják, mi rejlik a szívükben, mi pedig örülünk, hogy részei lehetünk a csodának, ami megjelenik a színpadon“ – mondta az elnöknő.

A köszöntők után A. Szabó Lászó és Bárdos Gyula közösen adták át a város kulcsát a fesztivál képviselőinek, majd a nézőközönség áttelepült a Csaplár Benedek VMK színháztermébe, hogy megtekinthessék a keddi nap versenyelőadásait.

A Duna Menti Tavasz versenyprogramjának előadásait keddtől csütörtökig tekinthetik meg az érdeklődők, délutánonként pedig a Csaplár előtti téren vár mindenkit a Meseváros. Pénteken a záróünnepély után a 46. Duna Menti Tavasz versenyének eredményhirdetése következik, majd egy évre bezárja kapuit a dunaszerdahelyi meseváros.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies