Jelenlegi hely

Az önvédelmi technika, de a megelőzés is fontos

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 22 - 08:01 | Színes
A biztonságos gyermekkor projektről beszélt Sklut Tibor önvédelmi szakértő szerdán este a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
Az önvédelmi technika, de a megelőzés is fontos

Megtelt az alagsori bábterem, annyi érdeklődő érkezett erre, a napjainkban fontos témát érintő előadásra. A szakértő elmondta, hogy a korábbi időszakban rendhagyó tanórák keretében látogatott meg több iskolát, ahol az előadásait bemutatókkal is fűszerezte. Megfelelő számú érdeklődő esetén önvédelmi szakköröket indítottak, ahol a Kobukrav mellett alapvető viselkedési, nevelési alapokat is kapnak a gyerekek. Kiemelte, hogy itt nem verekedni tanítják a lurkólat, hanem egyszerű, könnyen elsajátítható és hatékony technikákat oktatnak, amelyeket a való életben is képesek alkalmazni a srácok. Elsősorban azonban nem a különböző harci technikák megtanulásán, hanem a megelőzésen van a hangsúly. Ugyanakkor elmondása alapján az a legnehezebb, hogy elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy az akciófilmekben látható, nagy tudású harcművészek által alkalmazott, sokszor trükkökkel kivitelezett harci jelenetek nem valódi életszituációkat mutatnak be.
Röviden ismertette a nyárra tervezett táboraik programját, melyek magyar–szlovák szervezésűek, ezáltal a résztvevők egymás nyelvét is tanulják. Az önvédelmi alapok elsajátítása mellett több érdekes programban lesz részük, de tanulságos találkozásokra is sor kerül, mivel kerekesszékes és látássérült vendégeik révén megtanulhatják a másság elfogadását és a segítő hozzáállást.
A szerdai előadást a város iskoláiban működő szakkörök diákjai színesítették rövid bemutatóikkal.
Tekintsék meg az előadáson készült felvételeinket.