Back to top

Az oltásra történő regisztráció során már megválaszthatjuk az időpontot is

Publikálva: 2022, január 7 - 08:05
A koronavírus elleni oltásra történő regisztráció során már választhatunk pontos időpontot is. A regisztráció módja hasonló, mint eddig volt, de a jelentkezési ív rovatai bővültek az oltás konkrét helyszíne és pontos időpontja megválasztásának lehetőségével.
Az oltásra történő regisztráció során már megválaszthatjuk az időpontot is

Eddig ugyanis csak orientációs helyszínt (megye, járás) határozhattunk meg, az időpontot pedig a rendszer utólag jelölte ki számunkra.

Mint ahogy arról az egészségügyi minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová beszámolt, az oltásra az érdeklődők a www.korona.gov.sk oldalon regisztrálhatnak, ahonnan átirányítják őket az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) oldalára.

„A személyi adatok kitöltése után a jelentkező először megválasztja a járást, majd ezt követően megjelenik az adott járásban található oltóközpontok jegyzéke. Ekkor meghatározhatja az oltás kívánt időpontját az adott oltóközpontban“ – magyarázta Eliášová.

A regisztrációt a vakcina első és a harmadik adagjának esetében lehet igénybe venni, a második adag beadásának időpontját automatikusan küldi a rendszer. A dátum és az időpont megválasztására minden korcsoport esetében lehetőség van. „A gyerekeknél azonban természetesen csak azokba az oltóközpontokba lehet jelentkezni, ahol az adott korcsoportot oltják, s csak az oltás első adagjára“ – tette hozzá.

Az időpont megválasztását azok is kezdeményezhetik, akik már regisztráltak és várólistán vannak. Ők vagy automatikusan kapnak időpontot, vagy módosíthatják a regisztrációjukat konkrét időpontra. „Az oltásra jelentkezők abban az esetben élhetnek a konkrét időpont megválasztásának lehetőségével, ha a regisztráció során maximum 5 járást jelölnek meg. Amennyiben ennél több járást jelölnek meg, a rendszer várólistára teszi őket és automatikusan ad időpontot a választott járás oltóközpontjába“ – magyarázta Eliášová.

Emellett továbbra is lehetőség nyílik az oltás felvételére regisztráció nélkül is.

„Viszont mindenképp a regisztrációt ajánljuk, mert lehetővé teszi az oltóanyagok hatékony elosztását és a jobb szervezettséget az egyes oltóközpontokban“ – jegyezte meg, hozzátéve, hogy mindezek mellett az oltást vállaló körzeti orvosok és a mobil oltócsoportok is folytatják munkájukat.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)

Ezt már olvasta?

Cookies