Back to top

Az oktatási tárca legkésőbb március elején ad tájékoztatást az érettségikre vonatkozóan

Publikálva: 2020, november 18 - 12:35
Az oktatásügyi minisztérium legkésőbb jövő év márciusának elejéig tájékoztatja majd az érintetteket az érettségi vizsgák menetéről, közölte a tárca vezetője, Branislav Gröhling (SaS).
Az oktatási tárca legkésőbb március elején ad tájékoztatást az érettségikre vonatkozóan

Egyúttal elmondta, hogy a tervek szerint a következő érettségi vizsgák nem úgy zajlanak majd, mint a 2019/2020-as tanévben. „Az egyszeri rendkívüli megoldás volt, mivel idő szempontjából csúszásban voltunk” – fejtette ki, hozzátéve, hogy most figyelemmel kísérik a helyzetet és annak alapján döntenek majd a további eljárásról.

„Az érettségikre vonatkozó változásokat semmiképpen sem tennénk közzé ilyen hamar, hiszen fél év van még hátra azok időpontjáig. A helyzet hétről hétre változik, ezért nem szeretnénk valamit bejelenteni, amin aztán később még változtatunk“

– magyarázta a miniszter. A 2020/2021-es tanévben az írásbeli érettségi vizsgákat a 2021. március 16-tól 19-ig terjedő időszakra tervezték, a szóbeli érettségi vizsgákat pedig a járási hivatal iskolaügyi osztálya a május 17-től június 4-ig terjedő időszakra jelöli ki.

Az alapiskolák kilencedikes tanulóinak országos tesztelésére a tárcavezető szerint a tervezett időpontban, azaz 2021. március 24-25-én kerül sor, az esetleges változásokról természetesen tájékoztatnak majd.

(Felvidék.ma/teraz.sk)

Ezt már olvasta?