Back to top

Az obi-ugorokról és Vámbéryről mesél a múlt

Publikálva: 2021, október 21 - 07:18
Két egymástól független, mégis ugyanolyan izgalmas, ráadásul egymást követő kiállítás várja az érdeklődőket a Csallóközi Múzeum kiállítócsarnokában október 21-én. Előbb az Obi-ugorok: Mesélő múlt, jövőt kereső jelen című, majd azt követően az Egy magyar dervis Közép-Ázsiában – A Kelet-kutató Vámbéry Árminról szóló tárlat eleveníti meg számunkra a múlt szövevényes és izgalmas részleteit.
Az obi-ugorokról és Vámbéryről mesél a múlt

Az Obi-ugorok: Mesélő múlt, jövőt kereső jelen címmel aznap 16 órakor nyíló tárlat ősi rokonainkat idézi elénk. 

A kisteremben instalált kiállítás kurátora Mázsár László, s a megnyitón a somorjai Varkocs zenekar idézi meg a hősi korokat.

17 órától már a XXI. Vámbéry Napok keretében zajlódó, Egy magyar dervis Közép-Ázsiában – A Kelet-kutató Vámbéry Ármin című vándorkiállítás ünnepélyes megnyitója várja a látogatókat.

Itt a köszöntőbeszédeket Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója, illetve Hodossy Gyula, a Vámbéry Polgári Társulás igazgatója mondja, majd átadják a szót a kiállítást megnyitóinak, dr. Kelecsényi Ágnesnek, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Keleti Gyűjteménye vezetője és Dobrovits Mihály turkológusnak, egyetemi docensnek, a Vámbéry Tudományos Kollégium elnökének.

A megnyitót könyvbemutató követi. A Bizalommal és lelki derűvel – a XIX. Nemzetközi Vámbéry konferencia előadásainak antológiáját Zimonyi István professzor, tanszékvezető, egyetemi tanár mutatja be.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies