Back to top

Az ő stadionjuk is volt

Publikálva: 2016, április 23 - 06:35
Lezárul egy korszak, utoljára rendeznek bajnoki mérkőzést a DAC régi stadionjában. Az eseményre való tekintettel megkérdeztünk négy személyt, akik szorosan kötődtek a DAC klubhoz és stadionjához.

Hogyan érinti a DAC stadion lebontása?

Radványi Miklós – a DAC neveltje, játékosként és edzőként is szolgálta a sárga-kékeket:

Aki nagyon sok évet ebben a stadionban töltött, valamit érez a stadion iránt. mindig, amikor lementem, és megéreztem az illatokat, éreztem, hogy otthon vagyok. Örülök, hogy Dunaszerdahely és a DAC egy új, korszerű stadiont épít.

Szabó Ottó – korábbi DAC játékos, jelenleg a DAC rehabilitációs edzője:

Egyszer minden véget ér, a DAC stadionnak is eljött az ideje. Voltak szép és voltak kevésbé szép emlékek. Egyszer véget ér egy korszak, de nem ez a lényeg, hanem hogy kezdődik egy új. Erre nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, hogy egy jobb, új stadion jön létre. A benne lévő lehetőségek sokkal komolyabbak lesznek, mint eddig. Nem azt mondom, hogy sajnálom a régi stadion végét, hanem várom az újat.

Bíró Tomi – a DAC hangja, 1985-től a DAC hangosbemondója

Nosztalgikus érzés, szomorú esemény, viszont az egyik szemem sír, a másik nevet. Valami véget ér, de egy új kezdődik, ami monumentális és modernabb lesz. Egy korszak lezárul számomra is, de egy új elkezdődik.

Melyik a legkellemesebb emléke, amely a DAC stadionhoz fűződik?

Radványi: Játékosként volt, amikor gólt rúgtam a Slaviának, a Spartának vagy a Slovannak, ezért sok élményem van. Edzőként, amikor először irányítottam vezetőedzőként a csapatot a stadionban. Megvertük a Slovant, a Nagyszombatot, vagy felkerültünk a második ligából, utána pedig megmenekültünk. Ezek mind olyan élmények, amikre az ember nagyon szívesen emlékszik vissza és sosem fogja elfelejteni.

Szabó: Számomra a stadion egy hely és a lényeg, hogy ki van benne. A csallóközi emberek tették azzá, ami és természetesen a játékosok is, akik kisebb-nagyobb sikereket értek el a pályát. De a szurkolók tették azzá ezt a stadiont, amit ma jelent, hiszen a legjobb szurkolók itt vannak. Szép lassan, lépésről lépésre fogunk előre haladni.

Bíró: Egyértelműen a DAC – Bayern München UEFA kupa mérkőzés, amelyet kommentálhattam, hiszen már akkor én voltam a hangosbemondó. A csehszlovák kupagyőzelem sem volt akármilyen, igaz, nem itt játszották, de a DAC stadionban ugyanúgy átéltük. 1985-től, az új stadion kezdetétől én engedtem az összes zenét és utána lettem hangosbemondó, azóta pedig kisebb-nagyobb kiahgyásokkal ott vagyok.

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies