Back to top

Az MKP dunaszerdahelyi képviselőcsoportjának állásfoglalása

Publikálva: 2017, március 23 - 15:32
Az alábbiak változtatás nélkül közöljük a Magyar Közösség Pártja által szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalást, amely a városi szolgálati autó vásárlásának témáját érinti.

Dunaszerdahelyen az utóbbi hetek legvitatottabb témája a polgármester régi szolgálati autójának lecserélésére irányuló szerződés, amely a városi hivatal által igénybe vett szolgáltatásokra szánt költségvetési tételt terhelné, így az előzetes képviselő-testületi döntést nem igényelt.

Sokan a tények ismerete nélkül kezdtek félrevezető fejtegetésekbe, melynek során nem kímélték az MKP színeiben megválasztott városi képviselőket sem. Ez a 2017. március 21-én megtartott soron kívüli testületi ülés után sem igazán csillapodott, hiszen a világhálón megjelenő csúsztatások sora tovább folytatódik.

Szeretnénk ezért leszögezni, hogy az MKP dunaszerdahelyi képviselőcsoportja átérzi a választóktól kapott bizalommal járó felelősséget, és döntései során ennek tudatában jár el.

Másokkal ellentétben sohasem a lázítás és a hangulatkeltés, sokkal inkább az észszerű és konstruktív megoldások hívei voltunk. Ezért már a keddi ülés előtti frakcióegyeztetésen napirendre tűztük a gépjárműcsere témáját, és felkértük a polgármester urat, hogy az ügyre a májusra tervezett képviselő-testületi ülésig találjon megnyugtató megoldást.

A tegnapi képviselő-testületi ülésen körbeadott "nyilatkozatot" egyrészt azért nem írtuk alá, mert azt velünk senki sem egyeztette, másrészt mert az előző napi frakcióülésen történtek ismeretében számunkra a "nyilatkozat" okafogyottá vált.

Bízunk benne, hogy az ügy megfelelő módon rendeződik. Végezetül pedig hangsúlyozzuk, amit egyesek talán sajnálattal fogadnak, hogy a város érdekében folytatott munkánkat a jövőben sem az internetes portálokon és a közösségi hálón kívánjuk végezni.

Dunaszerdahely, 2017. március 22.

Ezt már olvasta?

Cookies