Back to top

Az iskolák dönthetnek

Publikálva: 2019, augusztus 28 - 13:15
A most kezdődő tanévtől az alapiskolák dönthetik el, hogy 3. osztálytól melyik nyelvet kezdik első idegen nyelvként tanítani a gyerekeknek.
Az iskolák dönthetnek

Az angol nyelv a 7-9. osztályban lesz kötelező második idegen nyelvként azoknak a diákoknak, akik nem azt tanulták a 3. osztálytól – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatásügyi minisztérium.

Eddig az angol a 3. osztálytól kötelező volt minden diák számára, mostantól a gyerekek más világnyelvet is választhatnak első idegen nyelvnek, ha az iskola meg tudja oldani az oktatását. Az oktatási tárca közlése szerint az iskolákkal és a munkáltatói szövetségekkel történt egyeztetés után vezeti be a változást.

„Több idegen nyelv, főleg a német és a francia ismerete jobb elhelyezkedési lehetőségeket biztosít a munkaerőpiacon” – áll a minisztériumi közleményben.

A törvény szerint az iskolának lehetővé kell tennie az angol és legalább még egy világnyelv elsajátítását és használatát a diákok számára. A nyelvválasztás önkéntes, a minisztérium feltételezi, hogy az iskolák döntő többsége marad az eddigi gyakorlatnál, és az angolt fogja tanítani első idegen nyelvként.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies