Jelenlegi hely

Az írásbeli érettségi vizsgák hete kezdődött

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, március 11 - 13:11 | Oktatás
Szlovákia 706 középiskolájában, több mint 40 000 végzősnek ezen a héten kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, ebből 1786 diák érettségizik magyar tannyelvű középiskolában.
Az írásbeli érettségi vizsgák hete kezdődött

Az írásbeli érettségi vizsgák két részből állnak: MONITOR 2019 tesztelés és fogalmazás. A jelentősebb változások egyike, hogy az idei tanévtől a szlovák nyelv és szlovák irodalom tesztlapja hallgatás utáni feladatokat is tartalmaz, valamint az írásbeli fogalmazás témái megadott alpontok köré épülnek, melyet a diákoknak 90 perc alatt kell megírniuk.

március 12. – szlovák nyelv és irodalom, szlovák nyelv és szlovák irodalom

március 13. – idegen nyelv

március 14. – matematika

március 15. – magyar nyelv és irodalom, ukrán nyelv és irodalom

Az idei tanévben szlovák nyelv és irodalomból, szlovák nyelv és szlovák irodalomból, valamint matematikából lehet elektronikusan is érettségizni. Az online érettségire az ország 70 középiskolája jelentkezett be, 1487 diák érettségizik majd ezekből a tantárgyakból elektronikusan.

Ami az idegen nyelvi számadatokat érinti, a legtöbb végzős angol nyelvből érettségik (36200), utána következik a német nyelv (2858), a francia nyelv (24), a spanyol nyelv (13). Szlovákiában egy diák választotta az olasz nyelvet.

A központilag javított feladatlapok kiértékelését május első hetében postázza a Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) az egyes középiskoláknak.

Az érettségizőnek sok sikert kívánunk!

Vízkeleti László

Címkék: érettségi