Jelenlegi hely

Az influenzát ki kell feküdni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 12 - 19:48 | Színes
A Közegészségügyi Hivatal azt tanácsolja az országos influenzajárvány idején, hogy a gyógyulást leginkább a pihenés segíti.
Az influenzát ki kell feküdni

A közzétett információk alapján az antibiotikumok nem segítenek, ezért nem is kell mindenáron gyógyszerek kiírását kérni, a betegséget bizony ki kell feküdni. A fejfájás és izomfájdalmak ellen viszont ajánlott lehet fájdalomcsillapítót szedni. A vírus tulajdonságai ugyanakkor gyakran változnak, a tünetei a 38 fok feletti láz, fej- és izomfájdalmak, száraz köhögés,majd a nátha és köhögés is megjelenhet. Az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás, amelyet a biztosítók térítenek.

Ebben az időszakban gyakran fordul elő megfázás is, amelyre a fokozatosság a jellemző, nem olyan hirtelen gyengít le, mint az influenza. Torokfájás és nátha jelentkezik, de a testhőmérséklet nem emelkedik 38 fok fölé. A szakértők ebben az időszakban gyakori kézmosást és szellőztetést ajánlanak.

A járvány miatt az orvosokhoz látogató betegek száma is megnövekszik, de itt is érdemes megfontolni, milyen tünetek esetén megyünk a körzeti orvosunkhoz. Az iskolaköteles gyermekek esetében a szülő 3 napig maga is adhat igazolást, de a tünetek jelentkezése esetén mindenképp ajánlott már hamarabb is az orvosnál ellenőrizni a gyermek egészségügyi állapotát.