Back to top

Az idén is rajzoltak a ceruzák

Publikálva: 2020, október 12 - 07:29
A Csallóközi Ceruzák 21. évada esetében csupán a pont hiányzik az i betűről, másodszor is el kellett halasztani az ünnepélyes eredményhirdetést. A díjazott munkákból készült kiállítás viszont megtekinthető a Csallóközi Múzeum kiállítótermében - tudtuk meg a Csallóközi Népművelési Központ igazgatónőjétől, Jana Svetlovskától.
Az idén is rajzoltak a ceruzák

Mint az igazgatónő elmondta, a versenybe az idén 14 országból jelentkeztek, 2225 művet juttattak el a központ címére a kis művészek. Még a világjárvány kihirdetése előtt az értékelés is lezajlott, melyet ezúttal is a kezdetektől lelkes Bohumír Bachratý vezetése alatt végzett a zsűri. Februárban kiválasztották a 60 díjazottat, akik egyformán győztesnek tekinthetők, valamint két rendkívüli díjat is megítéltek. Az értékelés után röviddel bevezetett korlátozások sajnos a szokásos júniusi kiállításmegnyitót és díjátadót is érintették, ezért azt október 2-ra halasztotta a népművelési központ. Az élet és a koronavírus azonban megint közbeszólt, az újra bevezetett korlátozások miatt az őszi átadót is törölni kellett.

A kiállításra kiválasztott 215 művet azonban előkészítették, azok már a Csallóközi Múzeum kiállítótermét díszítik, a tárlat október 8-tól a múzeum előírásait betartva látogatható, megcsodálható.

Az igazgatónő azt is elmondta portálunknak, hogy nem adják fel, a díjátadót - ha korlátozottan is, de szeretnék megtartani. A díjazott gyerekek mindig hatalmas örömmel várták a szebbnél szebb ajándékokat, melyekből ezúttal sincs hiány, a babák, autók és egyéb ajándékok a népművelési központban várják leendő tulajdonosaikat.

Kis ízelítőt is hoztunk, ha lehetőségük adódik, látogassák meg a gyönyörű és kedves kiállítást a Csallóközi Múzeumban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies