Jelenlegi hely

Az idén elengedi a város a teraszadót

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 29 - 09:10 | Közérdekű
A városi képviselő-testület a legutóbbi ülésen egyhangúlag megszavazta, hogy az idén nem róják ki a teraszok utáni helyhasználati díjat.
Az idén elengedi a város a teraszadót

Dunaszerdahely önkormányzata ezzel a döntéssel kíván hozzájárulni a vendéglátó-ipari vállalkozások koronavírus-járvány okozta jelentős bevételkiesésének enyhítéséhez, amit a kötelező zárva tartás okozott.

Ugyancsak egyöntetűen támogatták a képviselők azt a beterjesztést is, hogy az önkormányzat a városi tulajdonú ingatlanokban, például az iskolai büfék esetében, elengedi a bérleti díj 50%-át, a fennmaradó 50%-ra pedig az érintettek állami támogatást igényelhetnek. 

Hájos Zoltán polgármester a közterület különleges használatáért fizetendő díjat szabályozó általánosan kötelező érvényű városi rendelet módosításának beterjesztésekor emlékeztetett arra, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások arra kötelezték a vendéglátó-ipari vállalkozókat, hogy egységeiket nem nyithatják ki, ami tetemes bevételkiesést jelentett nekik. A városi önkormányzat azzal kíván hozzájárulni a terhek mérsékléséhez, hogy idén nem rója ki az ún. teraszadót, vagyis a közterületen működtetett teraszok utáni helydíjat. Az illeték az 1. övezetben naponta négyzetméterenként 4,4 cent lenne, a 2. zónában pedig 2,2 cent.

dunstreda.sk/pve