Back to top

Az év sportolója 2021 – felnőtt egyéni sportolók

Publikálva: 2022, május 25 - 19:01
Városunk legeredményesebb sportolóit ünnepélyes gálaesten köszöntötték május 23-án. Ismerjék meg az egyes kategóriák jelöltjeit.
Az év sportolója 2021 – felnőtt egyéni sportolók

Díjazottak és jelöltek a Felnőtt egyéni sportoló kategóriában.

 

Pollák Anna (birkózás) - 1. hely

Pollák Anna a Dunaszerdahelyi Birkózóklub tagja. A dunaszerdahelyi felnőtt szabadfogású országos bajnokságon 1. helyezést ért el. Részt vehetett az észak-macedóniai U23-as Európa-bajnokságon, ahol a 13. helyen végzett. Egy romániai nemzetközi versenyen az 5. helyet harcolta ki.

 

Hakszer Balázs (birkózás) - 2. hely

Hakszer Balázs a Dunaszerdahelyi Birkózóklub színeiben versenyez. Tavaly két felnőtt bajnoki címet szerzett, mindkettőt hazai környezetben, Dunaszerdahelyen, ráadásul ugyanazon a hétvégén. Először kötöttfogásban, majd egy nappal később szabadfogásban bizonyult a legjobbnak súlycsoportjában.

 

Csiba Tibor (karate) - 3. hely

Csiba Tibor az Ippon Karate Klub versenyzőjeként a 2021-es évet illetően öt 1. hellyel is büszkélkedhet, világbajnoki és Európa-bajnoki címmel. Az 55 év felettiek kategóriájában katában győzött a világbajnokságon, az Európa-bajnokságon, a lengyelországi világkupán, valamit a szlovák bajnokságon. A 35 év felettiek kategóriájában ugyancsak katában egy szlovákiai versenyen szintén nem talált legyőzőre.

 

Pék Dezső (úszás) - nominált

Pék Dezső a 4-tagú Sportfanatic váltó tagja, amely elsőként a világon átúszta az Északi Csatornát mindkét irányban Észak-Írország és Skócia között. Ezzel a világcsúccsal már másodszor került be a neve a Guinness világrekordok könyvébe. Téli úszásban két csehországi versenyen is diadalmaskodni tudott 750 m-en. Egy zürichi úszómaratonon szlovákiai csúccsal a 2. helyen végzett, Ausztriában a Backwaterman Open Water 14 k Revival Classic versenyen pedig 2. és 12. lett.

 

Petényi Tamás (sakk) - nominált

Petényi Tamás a Dunaszerdahelyi Sakk Klub tagja. 2021-ben a budapesti Zárt nemzetközi nagymester versenyen a győztessel azonos pontszámmal a 3. helyen végzett. Az izlandi Reykjavikban rendezett Egyéni felnőtt Európa-bajnokságon a szlovák válogatott tagjaként vett részt, hasonlóképpen a 23. Felnőtt csapat Európa bajnokságon Szlovéniában.

 

Plavec Péter (úszás) - nominált

Plavec Péter a 4-tagú Sportfanatic váltó tagja, amely elsőként a világon átúszta az Északi Csatornát mindkét irányban Észak-Írország és Skócia között, ezzel a világcsúccsal már másodszor került be a neve a Guinness világrekordok könyvébe.

Egy horvátországi 10 km úszómaratonon saját korcsoportjában első helyezést ért el, az ausztriai Backwaterman Open Water 14 k Revival Classic versenyen saját korcsoportja 1. helyezettje, neoprén nélküli kategóriában 5. és összességében 8. helyezettje, egy 24 órás szlovákiai úszóversenyen pedig 2. lett.

 

Nyáry Richárd (úszás) - nominált

Nyáry Richárd, aki ma már a Top Run DS klub tagja, 2021. októberében 15 óra 57 perc alatt átúszta a La Manche-csatornát. A 36 km-t nagyon nehéz körülmények, erős szél, hullámzás és 15 fokos vízhőmérséklet mellett teljesítette 8. szlovákiai sportolóként. 2021-ben elérte az első helyezést, az angol úszószövetség különdíjában részesült.

 

Dominika Grajcarová (tánc) - nominált

Dominika Grajcarová a Sportujsnami akrobatikus rock'n'roll klub tagjaként több szép eredményt ért el tavaly. Táncpartnerével a Couple Dance Show versenykategóriában a csehországi Říčanyban rendezett nemzetközi versenyen 1. helyen, a pozsonyi - Malinovban megrendezett Akrobatikus Rock and Roll Világkupán pedig 5. helyen végeztek.

ET, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies