Back to top

Az év sportolója 2021 – egyéni sportolók 15-20 év között

Publikálva: 2022, május 25 - 18:51
Városunk legeredményesebb sportolóit ünnepélyes gálaesten köszöntötték május 23-án. Ismerjék meg az egyes kategóriák jelöltjeit.
Az év sportolója 2021 – egyéni sportolók 15-20 év között

Díjazottak és jelöltek a 15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategóriában.

 

Hegedűs Réka (birkózás) - 1. hely

A 16 éves Hegedűs Réka a Dunaszerdahelyi Birkózóklub sportolója. Tavaly a szinnai kadett szabadfogású országos bajnokságon győzni tudott, és négy komoly nemzetközi versenyen is megmutathatta a tudását. A budapesti kadett világbajnokságon a 11., míg a bulgáriai kadett Európa-bajnokságon a 10. helyen végzett. Egy lengyelországi kadett szabadfogású versenyen a 2., egy romániai kadett viadalon pedig a 3. helyet harcolta ki.

 

Csörgő Tamás (birkózás) - 2. hely

Csörgő Tamás a Dunaszerdahelyi Birkózóklub színeiben versenyez. A 19 éves birkózó tavaly négy dobogós helyezést ért el a különféle versenyeken. A nyitrai junior kötöttfogású, illetve szabadfogású országos bajnokságon 1. lett. Hazai pályán, Dunaszerdahelyen két 2. helyet harcolt ki, mégpedig a felnőtt kötöttfogású, valamint szabadfogású országos bajnokságon. A dortmundi junior Európa-bajnokságon 18. lett.

 

Vodnyánszky Renáta (atlétika) - 3. hely

A 18 éves Vodnyánszky Renáta a Megy Sport DS atlétája. 2021-ben két atlétikai versenyen győzött, mindkétszer távolugrásban. A pozsonyi fedettpályás felnőtt országos bajnokságon 587 cm-es, a szintén pozsonyi fedettpályás junior országos bajnokságon pedig 571 cm-es ugrásának köszönhetően állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

Kósa Tamás (karate) - nominált

A 19 éves Kósa Tamás a Szent István Téri Közös Igazgatású Középiskola végzős diákja, a Sportgimnázium DAC színeiben karatézik, és sikeres tavalyi évet tudhat maga mögött. A győri nemzeti bajnokságon 1., egy bajai nemzetközi viadalon pedig 3. helyezést ért el saját kategóriájában, mindkétszer a felnőttek között.

ET, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies