Back to top

Az év sportolója 2021 - csapatok

Publikálva: 2022, május 25 - 20:18
Városunk legeredményesebb sportolóit ünnepélyes gálaesten köszöntötték május 23-án. Ismerjék meg az egyes kategóriák jelöltjeit.
Az év sportolója 2021 - csapatok

Díjazottak és jelöltek a csapat kategóriában.

 

Dunaszerdahelyi Birkózóklub (birkózás) - 1. hely

A 2021-es évben az elért összetett eredmények alapján a Dunaszerdahelyi birkózóklub lett Szlovákia legeredményesebb birkózó klubja. Emellett mindkét fogásnemben (szabadfogás, kötöttfogás) is az 1. helyen végzett a csapat, ami klubtörténelmi siker. Összetett: 1. Birkózó klub Dunaszerdahely 428 pont (2. hely Lokomotíva Rimaszombat, 420 pont); Szabadfogás 1. Birkózó klub Dunaszerdahely 229 pont (2. hely AC Nyitra 188 pont); Kötöttfogás 1. Birkózó klub Dunaszerdahely 189 pont (2. hely Gladiátor Somorja 165 pont)

 

Megy Sport DS (atlétika) - 2. hely

A Megy Sport DS atlétikai klub szintén sikeres 2021-es esztendőt tudhat maga mögött. A klub tagja, Vodnyánszky Renáta tavaly két atlétikai versenyen győzött távolugrásban. A pozsonyi fedettpályás felnőtt országos bajnokságon 587 cm-es, míg az ugyancsak pozsonyi fedettpályás junior országos bajnokságon 571 cm-es ugrásának köszönhetően bizonyult a legjobbnak.

 

Sportfanatic (téli úszás) - 3. hely

A Sportfanatic váltója a világon elsőként oda-vissza átúszta az Észak-Írország és Skócia közötti Északi-csatornát. A váltót a Pék Dezső, Nyári Richárd, Makai Zoltán, Plavec Péter négyes alkotta. Az időeredmény 24 óra 55 perc 40 másodperc volt, a víz hőmérséklete pedig 12 fokos. A rekordot bejegyezték a Guinness rekordok könyvébe.

A Loch Ness-i tavon és a La Manche csatornán elért világcsúcs után ez a 3. nagy sikere a váltónak. 2022-ben a 7 óceán kihívás 4. állomására készülnek, amely a hawaii Molokai csatorna átúszása. A 82 km távot ezidáig egyetlen váltónak sem sikerült teljesítenie.

 

Športujsnami (akrobatikus rock'n'roll) - nominált

A Športujsnami akrobatikus rock'n'roll klub 2021-ben több szép sikert ért el nemzetközi versenyeken, Csehországban és Ausztriában, vagy a szlovákiai Crazy Cup-on. Ezeken az eseményeken a klubtagok összesen tizenegy aranyérmet, nyolc ezüst- és hat bronzérmet nyertek. Szintén nagyra értékelik az ausztriai grazi világbajnokságon kitáncolt 7. helyezést vagy a Éberhardi Világkupán (Malinovo) elért szép helyezéseket.

 

Dunaszerdahelyi Sakk Klub (sakk) - nominált

A sakk extraliga 2020/21-es idényét a koronavírus-járvány miatt törölték, így a Dunaszerdahelyi Sakk Klub nem gyarapíthatta éremgyűjteményét élő játszmákban. A 9 ország 148 játékosa részvételével megrendezett Testvérvárosok csatája online versenyt viszont megnyerte.

 

SST Euromilk (asztalitenisz) - nominált

Az SST Euromilk asztaliteniszklub 2021-ben utánpótlásszinten ért el szép eredményeket. Az ificsapat és a fiatalabb diákok csapata egyaránt megnyerte az I. liga küzdelmeit, előbbi 8, utóbbi pedig 18 játékos közreműködésének köszönhetően.

ET, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies