Back to top

Az Európa Konferencia Ligáért zajló play-off elődöntőjében a Trencsént fogadja a DAC

Publikálva: 2022, május 14 - 19:59
Május 24-én, kedden 19:30 órától európai kupaszereplésért vívott párharcot láthat a MOL Aréna közönsége.
 Az Európa Konferencia Ligáért zajló play-off elődöntőjében a Trencsént fogadja a DAC

A Fortuna Liga jelenlegi lebonyolítási rendjének bevezetése óta a DAC először vesz részt az Európa Konferencia Ligában való szereplésért zajló play-off küzdelmeiben. Ez amiatt kerül megrendezésre, hogy az a Nagyszombat lett a Slovnaft Cup győztese, amely legrosszabb esetben is a tabella 3. helyén végez.

Szlovákiának ugyanis egy helye van a Bajnokok Ligájában és három az Európa Konferencia Ligában. Az EKL-ben a bajnoki sorrend második és harmadik gárdája indul, a harmadik hely a Slovnaft Cup győztesének van fenntartva. Ha azonban egy olyan csapat nyeri a hazai kupasorozatot, amely a bajnokságban a dobogón végez, a fennmaradó helyért a végleges táblázat 4-7. helyezett csapata küzd meg. Ez a helyzet állt elő az idei szezonban is.

A play-off során a 4. és a 7., illetve az 5. és a 6. együttes találkozik, majd a győztesek a döntőben mérkőznek meg. A továbbjutás mindig egy meccsen dől el és az a csapat élvezheti a hazai pálya előnyét, amely a táblázatban jobb pozícióban végzett. A hivatalos játéknapok május 24-e, kedd (elődöntők) és május 27-e, péntek (döntő).

A már biztos negyedik hely így nemcsak a play-off első összecsapásán, hanem az esetleges továbbjutásunk esetén a döntőben is hazai pályát garantál számunkra.

A Nagymihály Liptószentmiklós elleni tegnapi hazai veresége után a 7. hely immár biztosan a Trencséné lett, így pont az AS lesz a DAC ellenfele a play-off elődöntőjében. A mérkőzést május 24-én, kedden 19:30 órai kezdettel rendezik a MOL Arénában.

DAC-TRENCSÉN: JEGYINFÓ

A DAC-Trencsén összecsapásra szóló belépőket elsőként azok a szurkolók vásárolhatják meg, akik kilátogatnak a Rózsahegy elleni holnapi találkozóra. Az értékesítés közvetlenül a Rózsahegy elleni meccset követően veszi kezdetét a pénztáraknál és a DAC store-ban is.

Az online értékesítés május 16-án, hétfőn 12:00 órai kezdettel indul, és a belépők ugyanattól a naptól a DAC store-ban is elérhetők lesznek. A stadion jegypénztárai május 23-án és 24-én, hétfőn és kedden nyitnak újra. A részletes menetrendet, a nyitvatartási órákat is beleértve, holnapután közöljük.

Figyelem! Klubunk vezetősége úgy döntött, hogy meghosszabbítja a szezonbérletek érvényességét az Európa Konferencia Ligába való bejutásért megrendezett play-off elődöntőjére és az esetleges döntőjére is. Ezek tulajdonosai tehát hagyományos körülmények között, a saját helyükről is ingyenesen tekinthetik meg csapatunk – remélhetőleg kétmeccses – harcát az európai kupaszereplés kivívásáért.

Az UEFA Európa Konferencia Liga play-offjának menetrendje:

Elődöntő: 2022. május 24-e, kedd
1-es számú mérkőzés: a FL 5. helyezettje – a FL 6. helyezettje 17:00 óra (a VOYO élőben közvetíti)
2-es számú mérkőzés: DAC 1904 – Trencsén 19:30 óra (a VOYO élőben közvetíti)

döntő: 2022. május 27-e, péntek
az 1-es elődöntő győztese – a 2-es elődöntő győztese 20:00 óra (a Nova Sport élőben közvetíti)

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies