Back to top

Az érthető Dél-Szlovákiáért – pályázati eredmények

Publikálva: 2016, április 7 - 10:57
Dunaszerdahelyiek is nyertek azon „Az érthető Dél-Szlovákiáért” című pályázaton, amellyel a Rákóczi Szövetség 2015 novemberében fordult felhívással a szlovákiai vállalkozások és civil szervezetek felé, a magyar nyelv minél szélesebb körű használatáért.

A pályázatot magyar és szlovák nyelven is elérhetővé tette a Szövetség az érdeklődők számára.

A március 15-i határidőig 96 érvényes pályázatot nyújtottak be szlovákiai vállalkozások. A Szövetség elnöksége valamennyi érvényes pályázatot pozitív elbírálásban részesítette, összesen 32 900 euró értékben.

A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy anyagi, nyelvi és grafikai támogatás révén elősegítse a szlovákiai magyar nyelvhasználat minél szélesebb körű alkalmazását a vállalkozások és civil szervezetek közreműködésével. A kétnyelvű feliratok kivitelezésére 1 000 euró értékben nyújthattak be pályázatot a Rákóczi Szövetséghez az érdeklődők.
Pályázni lehetett kétnyelvű cégtábla, kirakat és gépjármű felirat, étlap, termékleírás, címke, kulturális, sport és egyéb területek – feliratainak költségeire.

A szövegek fordításához és grafikai tervezéséhez ingyenes szolgáltatást biztosít a Rákóczi Szövetség minden kérelmezőnek. A Szövetség nyelvi, szakmai partnere a Pro Civis Polgári Társulás.

A pályázati eredmények innen letölthetőek.

(csemadok.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies