Back to top

Az EP-választáson sem viheti ki a szavazólapot a helyiségből

Publikálva: 2024, május 27 - 08:42
A választópolgárnak a fel nem használt vagy hibásan kitöltött szavazólapokat az erre a célra, a szavazóhelyiségben elhelyezett dobozba kell dobnia. Ellenkező esetben szabálysértést követ el, amiért 33 eurós pénzbírságot kap. Erre hívja fel a figyelmet a belügyminisztérium a júniusi európai parlamenti választás kapcsán.
Az EP-választáson sem viheti ki a szavazólapot a helyiségből

A szavazóhelyiségben a választópolgárnak a szavazólapok kitöltésére kijelölt helyre kell elvonulnia. Ha szavazás közben hibázik, bedobja az elrontott szavazólapokat a kijelölt dobozba, a körzeti választási bizottság pedig újakat állít ki számára.

„A szavazóhelyiségen kívüli szavazás esetén a választópolgár a körzeti választási bizottság tagjai előtt érvényteleníti a fel nem használt vagy hibásan kiállított szavazólapokat” – magyarázta Matej Neumann, a szaktárca szóvivője.

Június 8-án, szombaton tartják az európai parlamenti választást Szlovákiában, melyen 23 párt és egy koalíció indul. A polgárok 15 képviselőt választanak öt éves időszakra. Egy jelöltlistáról legfeljebb két jelöltet karikázhatnak.

TASR/ma7.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies