Back to top

Az ELTE emlékkonferenciával tiszteleg Szladits Károly emléke előtt

Publikálva: 2021, november 25 - 12:57
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának Polgári Jogi Tanszéke „Jogtudomány, iskolateremtés és a magyar magánjog fejlődése” címmel emlékülést szervez december 1-jén Szladits Károly születésének 150. évfordulója alkalmából.
Az ELTE emlékkonferenciával tiszteleg Szladits Károly emléke előtt

Az Emlékkonferencia a 150 ével ezelőtt született Szladits Károly előtt tiszteleg, akinek életpályáját kimagasló egyéni szakmai-tudományos teljesítmény jellemzi. Munkásságának a hatása az elmúlt száz évben nem gyengült, és ma is kézzelfogható.

Ennek oka jelentős részben abban is rejlik, hogy szerkesztőként vállalta a magyar magánjog modern összefoglalására irányuló munka összefogását. Ezzel a mai napig érvényes támpontot teremtett számunkra a magánjog tartalmának, intézményrendszerének és a magánjogi gondolkodásnak a megismeréséhez, megértéséhez és elsajátításához. Ennek a felbecsülhetetlen értékét közvetlenül is megtapasztalhattuk akkor, amikor a rendszerváltás utáni időszakban egy jelentős törés után kellett mindezt újraépítenünk. Szladits Károly munkássága nélkül ez a törekvés egész biztosan kevésbé lehetett volna sikeres.

A szakmai teljesítményhez iskolateremtő képesség is társult, ami valóban csak a legkiemelkedőbbeknek adatik meg. Ez az emlékülés egyúttal ennek az iskolának a tanúságétele is.

Ezt már olvasta?

Cookies