Jelenlegi hely

Az első hatban szeretnének végezni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 22 - 16:21 | Sport
Sajtótájékoztató keretén belül tájékoztatta a média képviselőit csütörtök délután a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat vezetősége.
Az első hatban szeretnének végezni

Horváth Zoltán elnök megköszönte minden érintettnek, hogy eddig is segítette a klub működését, amelynek köszönhetően a női csapatuk az I.liga negyedik helyén áll, s tavaly júliusban elkezdődhetett a munka a regionális kézilabdaközpontban. Renáta Hadasová-Jančárová a központ vezetőedzője a szakmai munka kapcsán kiemelte, a metodika bevezetése az edzésmunkába hosszabb időt vesz igénybe, de vannak már pozitív előrelépések és annak is örül, hogy bizonyos csoportoknál már elkezdték a napi két edzéses munkát, amikor is külön vannak labdás-, kapusedzések is. Brunczvik Tünde csapatvezető pedig arról tájékoztatott, hogy a női csapat mellett a fiatalok szintjén is eredményes a munka, sikerekkel vettek részt több tornán és egyre növekszik az utánpótláskorú válogatottjaik száma is. Összesen egyébként több mint 200 regisztrált játékossal foglalkoznak a dunaszerdahelyi kézilabda klubban, s nagyon népszerű ezen felül az alapiskolák legkisebb tanulói körében a szivacskézilabda is. A bevont iskolák száma is növekszik városunkban.

A női csapat múlt héten kezdte meg a bajnokság második felét az I.ligában, a 12. fordulóban nagy harcban három góllal maradtak alul Galgócon. A felkészülésről beszélve Prikler Silvia edző megjegyezte, nagy hangsúlyt helyeztek a kondicionális edzésekre, több edzőmérkőzést is játszottak, magyar és szlovák ellenfelekkel is. Egyúttal a MOL Akadémián is lehetőségük nyílik hetente futóedzéseket tartani, amely nagyon hasznosnak bizonyul. A klubelnök ennek kapcsán elmondta, a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár korábbi ígéretéhez híven ilyen módon is igyekszik segíteni a kézilabdázók felkészülését.

Ahogy már korábban többször elhangzott, a női csapat előtt nincs eredménykényszer, úgy kezdték a bajnokságot, hogy szeretnék kipróbálni az erejüket, s nagy öröm, hogy az első helyezésekért is harcolhat a fiatal keret. Prikler a dunaszerdahelyi.sk kérdésére azért elárulta, szeretné, ha a remek ősz után az első hatban tudnának végezni.

A hétvégén a listavezető pozsonyi Inter vár a dunaszerdahelyi lányokra, s igazán nagy csatára számíthatunk a dunaszerdahelyi sportcsarnokban a szombaton 17.30-kor kezdődő találkozón. Horváth Zoltán bízik abban, hogy a szurkolók ismét megtöltik a nézőteret, s teltház buzdítja majd a lányokat. Prikler szerint a lányok kondicionálisan jól fel vannak készülve, ezt Galgócon is bizonyították, s ő maga jól ismeri a pozsonyi játékosokat.

A találkozó egyébként másfél órával a DAC hazai találkozója után kezdődik, így minden sportrajongóra kellemes szombati pillanatok várhatnak, reméljük hazai sikerekkel.

Címkék: Kézilabda