Jelenlegi hely

Az első gól döntött

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, március 22 - 16:38 | DAC hírek
A 2020-as Európa-bajnoki részévtelért folyó selejtezők tegnapi, Szlovákia – Magyarország mérkőzésén a DAC két jelenlegi és egy volt labdarúgója is szerepet kapott.
Az első gól döntött

 DAC két labdarúgója kapott meghívót a 2020-as Eb-selejtezők első párharcaira. A tegnapi, Szlovákia – Magyarország (2:0) mérkőzésen közülük csak KALMÁR Zsolt lépett pályára. A magyar válogatott futballista 14. alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, méghozzá Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőtizenegyének tagjaként, majd a 61. percben Dzsudzsák váltotta őt. Kalmár aktívan futballozott, a bal oldali középpályás helyéről gyakran húzódott be középre, részt vett néhány ígéretes támadásban a szlovák térfélen, ám ezúttal nem sikerült magának lövőhelyzeteket teremtenie. Az ő nevéhez fűződik a találkozó első sárga lapos figyelmeztetése is, amelyet már a 10. percben kapott.

„Jobb eredményre számítottunk. A 42. percig minden a tervek szerint alakult, ám akkor jött egy hiba a vonal mellett, nem fogtuk meg a hazaiak játékosát, és rögtön gólt is kaptunk belőle. Hátrányban futballozva nem volt egyszerű visszajönni a meccsbe, de a második félidőben sikerült néhány helyzetet kidolgoznunk, amelyek azonban kimaradtak. A hazaiak egy gyors ellentámadás után megduplázták előnyüket, és a 2:0-s hátrányban már nem volt veszély a támadásainkban,” állapította meg a lefújást követően a 23 éves középpályás.

„A szünetben óvatosságra intett a szövetségi kapitány, hiszen már volt egy sárga lapom. Valószínűleg amiatt is cserélt le, hogy ne kerüljek olyan párharcba, amely után kiállíthatnak,” teszi hozzá a Győri ETO neveltje, majd így vélekedik a remek és a felfokozott hangulatról: „Már a bemelegítésnél is feltűntek a szurkolóink, akiknek nagy köszönet jár azért, hogy ilyen sokan eljöttek Nagyszombatba. Sajnos nem sikerült örömet okoznunk nekik, de bízom benne, hogy a selejtezősorozat további mérkőzésein is mellettünk állnak majd.”

A magyar válogatottra már vasárnap egy újabb kvalifikációs találkozó vár, amelyen a világbajnoki ezüstérmest fogadják. „Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a horvátok ellen, de láthattuk, hogy az ellenük vezető és több helyzetet is kidolgozó Azerbajdzsán is komoly erőbedobásra kényszerítette őket. A tegnapi vereség után is él még a remény a továbbjutásra, csak ki kell használnunk. Ám ehhez az szükséges, hogy vasárnap jobban összpontosítsunk, mint a szlovákok ellen.”     

Kalmár és a válogatottbeli csapattársai rögtön a tegnapi összecsapát követően visszatértek a nemzeti csapat Telkiben található edzőközpontjába. „Ma regeneráció a program, és elkezdjük a horvátok elleni meccsre való felkészülést is. Valószínűleg hétfőn térek vissza Dunaszerdahelyre,” mondja Kalmár.

Ľubo ŠATKA a lefújás után teljesen más hangulatban volt, mint Kalmár, bár nem lépett pályára. Szerinte közvetlenül a félidei szünet előtt megszerzett vezetés volt a kulcspillanat. „Nehéz, küzdelmes összecsapás volt, amelyet az első játékrész végén szerzett találat döntött el. A meccs után mezt cseréltünk Zsoltival, továbbá lehetőségem volt üdvözölni Rossi mestert és elbeszélgetni az asszisztenseivel.” Tegyük hozzá, hogy a DAC egykori segédedzői, Giovanni Constantino és Cosimo Inguscio a magyar válogatottnál is segítik Rossi szövetségi kapitány munkáját.

Tegnap Pavol ŠAFRANKO is felkerült a DAC-múlttal rendelkező, válogatott futballisták listájára. A skót Dundee United játékosa, aki 2017 tavaszán szerepelt klubunkban (12 bajnokin 6 gólt lőtt), a meccs legvégén 2:0-s állásnál kapott lehetőséget Hapal szövetségi kapitánytól. „Nagy megtiszteltetés és büszkeség ez számomra, csodálatos érzések kavarognak bennem. A válogatottbeli bemutatkozásom pályafutásom legnagyobb megtiszteltetése, amelyet rögtön az U21-es Európa-bajnokságon szerzett gólom követ. Továbbra is becsületesen edzek – bízom benne, hogy ez meghozza a gyümölcsét, és máskor is magamra ölthetem még a címeres mezt. Ezt azonban Istenre bízom. A csapatunk komoly minőséget képvisel, nagy esélyünk van kijutni a kontinensviadalra,” nyilatkozta honlapunknak a 24 esztendős, harcos támadó, majd a DAC szurkolóinak is üzent: „Köszönöm nekik a csodálatos, Dunaszerdahelyen eltöltött félévemet. Minden mérkőzésen buzdítottak, többen a mai napig is írnak nekem, ami nagyon jóleső érzés.”

Forrás: fcdac.sk