Back to top

Az EKL play-offjának elődöntője: kedden a tabella 8. helyezettje ellen

Publikálva: 2022, május 19 - 23:10
A Ligás Klubok Uniójának elnöksége döntést hozott az Európa Konferencia Ligában való szereplésről döntő play-off lebonyolításáról, amelyben a táblázat nyolcadik helyezettje lép a Szered helyére.
Az EKL play-offjának elődöntője: kedden a tabella 8. helyezettje ellen

Ahogyan az ismert, a Szered nem kapott licencet a Fortuna Liga következő idényére, és mivel ez az európai kupasorozatokra is érvényes, az ŠKF csapata az Európa Konferencia Ligáért zajló play-offban sem indul el. Mindezt úgy, hogy a szeredi együttes az 5. helyen fejezte be a bajnoki küzdelmeket, ami történelmük legjobb eredménye…

A Ligás Klubok Uniójának Elnöksége ezért a mai rendkívüli ülésen foglalkozott az Európa Konferencia Ligában való indulásért vívott selejtező menetrendjével. A DAC eredetileg május 24-én, kedden 19:30 órától a Trencsént, tehát a 7. helyezettet fogadta volna, ám a Szered helye végül a 8. pozícióra befutó együttesé lesz. Ez a hely jelenleg a Liptószentmiklósé, amely egy ponttal előzi meg a Nagymihályt. A két csapat egymás elleni mérlege egyetlen góllal kedvez a Tatrannak, amely a zárófordulóban (ezt egységes időben, szombaton 17:00 órakor rendezik) az Aranyosmarótot fogadja, míg a zempléniek Trencsénbe utaznak. A Nagymihály csak abban az esetben végezhet a 8. helyen, ha győznek Trencsénben, és egyúttal a liptószentmiklósiak nem gyűjtik be odahaza a három pontot a ViOn ellen.

ÚLK döntésének értelmében így néz ki a play-off elődöntőjének menetrendje:

Elődöntők: 2022. május 24-e, kedd
1-es számú mérkőzés: Zsolna – Trencsén 17:00 óra (a VOYO élőben közvetíti)
2-es számú mérkőzés: DAC 1904 – Liptószentmiklós/Nagymihály 19:30 óra (a VOYO élőben közvetíti)
döntő: 2022. május 27-e, péntek
az 1-es elődöntő győztese – a 2-es elődöntő győztese 20:00 óra (a Nova Sport élőben közvetíti)

DAC-LIPTÓSZENTMIKLÓS/NAGYMIHÁLY: JEGYINFÓ

Az EKL play-offjának elődöntőjére szóló jegyek előzetes értékesítése május 21-én, szombaton 20:00 órától indul (online). Május 22-től, vasárnaptól a belépők a stadion jegypénztáraiban, majd május 23-tól, hétfőtől a DAC store-ban is elérhetők lesznek. A többek között a nyitvatartást is tartalmazó részletes menetrendet holnap közöljük.

Azok a szurkolók, akik az eredetileg tervezett DAC-Trencsén mérkőzésre váltottak előzetesen jegyet, a stadionba való belépéskor felhasználhatják az eredeti belépőt.

Figyelem! Klubunk meghosszabbította a szezonbérletek érvényességét a play-off elődöntőjére és esetleges döntőjére, így azok tulajdonosai a megszokott módon és helyről, ingyenesen tekinthetik meg a csapat - remélhetőleg két mérkőzésből álló - harcát Európáért. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies