Back to top

Az egyik szemünk sír, a másik nevet

Publikálva: 2016, április 25 - 09:29
Domonkos Rolit, a DAC szurkolótáborának ikonikus tagját kérdeztük a szombati stadionbúcsúról.

Melyik az első DAC stadionban kötödő emléked?

Melyik a legszebb emlék a stadionban? Nagyon nehéz visszaemlékezni az első élményre, mert 81-82-től rendszeresen járok a DAC meccseire. Az első legemlékezetesebb élményem talán a Vitkovice elleni első hazai meccsünk volt, amit az akkori 1.ligában játszottunk. Említhetném még a Bayern elleni kupameccset is.

Milyennek képzeled az új stadiont?

Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Nehéz itt hagyni a sok emléket, ami idefűz minket, viszont örülünk, hogy hamarosan egy új, modern stadion épül a régi helyére. Bízunk benne, hogy az új stadionban nálunk nem vezetik be a most ,,divatossá'' vált kártyás, szkenneres rendszert.

Hogyan éltétek meg a búcsút?

A régi stadiontól nagyon nehéz volt búcsút venni, nagyon sok emlék köt ide minket. Ismerettségek, barátságok jöttek létre, amit a DAC-nak köszönhetünk. Nehéz egy ilyen helytől búcsút venni, ezért gondoltuk, hogy enyhítünk a sebeinken, és egy búcsúsálat készítettünk.

Mit gondolsz a szombati véradásról, milyennek értékeled?

Két hónappal ezelőtt kereste fel az YBS fanklubot az ötlettel Tornyai Martin, a DAC új kinevezett marketingigazgatója. Az ilyenfajta önzetlen segítségnyújtás, jótékonykodás a DAC szurkolók természetes megnyilvánulása, ezért örömmel kapcsolódtunk a nemes gondolathoz, pláne hogy az YBS tagok között vannak gyakori véradók is.

Kertész Ladislav felvételei

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies