Jelenlegi hely

Az Atrómitosz lehet a DAC következő El-ellenfele!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 19 - 15:21 | DAC hírek
Továbbjutás esetén az Európa-liga 2. selejtezőkörében a görög Atrómitosz lehet a DAC ellenfele.
Az Atrómitosz lehet a DAC következő El-ellenfele!

A svájci Nyonban, az UEFA székházában tartották ma 14:00 órától az Európa-liga 2. selejtezőkörének sorsolását a nem bajnoki ágon induló klubok számára. A DAC/Cracovia Krakkó párost már a sorsolás előtt az 1. csoportba sorolták, nem kiemeltként. Így előre tudható volt, hogy a párharcunk győztesének az ellenfele a következő csapatokból kerül ki:

az FC Dinamo Minszk (Fehéroroszország) - FK Liepaja (Lettország) párosítás győztese

RCD Espanyol Barcelona (Spanyolország)

KF Laçi (Albánia) – FC Hapoel Beer-Sheva (Izrael) párosítás győztese

FC Atrómitosz (Görögország)

FC Arszenal Tula (Oroszország)

A DAC/Cracovia Krakkó párharcból továbbjutót végül a görög élvonal legutóbbi 4. helyezettjével, az FC Atrómitosz együttesével hozta össze a sorsolás.

Az első mérkőzést július 25-én idehaza, a visszavágót pedig egy héttel később idegenben játszanánk.

Előtte azonban még sikeresen kell vennünk a 1. selejtezőkört. A Cracovia Krakkó csapatával előbb a MOL Arénában találkozunk (2019. július 11-én, csütörtökön), a visszavágóra egy héttel ezt követően kerül sor a lengyel nagyvárosban. A párharc ma újabb töltetet kapott, hiszen a továbbjutó kétszer is megmérkőzhet az attraktív görög ellenféllel.

Az Atrómitosz, (magyar fordításban: a Rettenthetetlen) perisztéri székhelyű klub, mely Athén 140 ezer lakossal rendelkező külvárosa. A helyi futballklub mérkőzéseit a Perisztéri Stadionban játssza. A klubot 1923 májusában alapították, s azóta fehér-kék színeket visel. A görög élvonalbeli legjobb szereplésüket két bronzérem (1927/28 és 2012/13) megszerzése jelentette, illetve a két görög kupadöntő (2011, 2012). A legutóbbi szezonban a görög Superliga 4. helyén végeztek. Májusban a csapat vezetőedzője a 46 éves Jannis Anastasiou lett, aki korábban válogatott csatár volt, illetve 2004 és 2006 között az Ajax Amszterdam futballistája. Csapatában két magyar játékost is találunk: Ugrai Rolandot és Megyeri Balázst. Az idei lesz a hetedik EL-szereplésük, s ezidáig mindig az első akadálynál estek ki – kivétel a 2015/16-os szezon, amikor az AIK Stockholm kiejtése után a Fenerbahce Isztambul állította meg őket. Egy évvel ezelőtt szintén az EL második selejtezőkörében kezdtek, akkor a fehérorosz Bresttől kaptak ki (1:1 és 1:4). A keret értéke a transfermarkt.com szerint 19.85 millió euró.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC