Back to top

„Az asztalitenisz mindenki sportja” – interjú Šandal Péterrel és Novotný Lajossal

Publikálva: 2022, április 29 - 13:07
Dunaszerdahelyen és környékén az embernek széleskörű lehetősége nyílik, hogy többféle sportágban kipróbálja magát, s megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A kiemelkedő klubok közé tartozik az asztalitenisz is, amely Dunaszerdahely városában és Csallóközkürtön is rendíthetetlenül, több évtizedes múlttal működik. A pingpong egyesületek edzői és klubelnökei, Šandal Péter és Novotný Lajos. Mindketten nagy sportmúlttal rendelkeznek, akiknek egész életükben jelen volt a sport iránti szenvedély. Šandal Péter a dunaszerdahelyi klub elnöke, míg Novotný Lajos a csallóközkürti asztalitenisz szakosztály vezetője. Ennek ellenére Dunaszerdahelyen többször is együtt edzik a gyerekeket. A velük készített interjúk során örömmel meséltek a klubokról, a sportolóik eredményeiről, az edzésekről és a technikák elsajátításáról.
„Az asztalitenisz mindenki sportja” – interjú Šandal Péterrel és Novotný Lajossal

A sport mindig kiemelkedő szerepet játszott az életében?

ŠP: Sok sportágban kipróbáltam magam az elmúlt évtizedek során. A katonai főiskola évei alatt sokat karatéztam, amellyel egy ezüst- és bronzérmet szereztem. Majd rátaláltam a pingpongra. Játszottam az első ligától kezdődően egészen a negyedik ligáig, így lettem járási bajnok is.

Már negyvenöt éve űzöm ezt a sportágat, és immáron harminc éve dolgozom edzőként Dunaszerdahelyen.

NL: Mindig is az életem része volt a sport, hiszen igazi sportos gyerek voltam. Sokat futballoztam, de kipróbáltam magam kosárlabdában, röplabdában, kézilabdában és jégkorongban is. Ebből is érezhető, mennyire szeretem a kollektív labdajátékot, szeretek a közösséggel együtt sportolni és fejlődni. Majd a főiskolás évek alatt jött egy ötlet, így kerültem be a kürti futballcsapatba, ahol 12 évig fociztam. Egy sérülés miatt abba kellett hagynom, ennek köszönhetően lett az életem része az asztalitenisz. Teljesen beleszerettem ebbe a sportba, majd a gyermekeim születése után ők is a részesei lettek a csapatnak.

A beszélgetés a KlikkOut weboldalán itt folytatódik!

Ezt már olvasta?

Címkék: Klikkout
Cookies