Back to top

Az Android 13-as telefonokon Windows 11-et is lehet futtatni

Publikálva: 2022, február 17 - 10:14
A Google nemrég kiadta az Android 13 első fejlesztői előzetes verzióját, ami egy kifejezetten érdekes lehetőséget is tartalmaz: elindítható rajta a Windows 11.
Az Android 13-as telefonokon Windows 11-et is lehet futtatni

Elsőre nem tűnt úgy, hogy jelentős újításokat fog hozni az Android 13, a napokban kiadott DP1 verzió alapján marad az Android 12-ben bevezetett Material You felület, csak kicsit csiszolnak rajta, és a funkciók terén is mindössze néhány fontosabb fejlesztésről lehetett eddig hallani. Most azonban kiderült, hogy egy új virtualizációs keretrendszerrel készül a Google, ami többek között a Windows 11 futtatására is alkalmassá teszi a mobilokat.

Egy ismert fejlesztő a Twitteren osztotta meg az ezzel kapcsolatos tapasztalatait. Egy Pixel 6 mobilt használt, és szerinte annak ellenére is használhatóan futott a Windows 11, hogy még nem működik a hardveres GPU gyorsítás.

A művelethez persze kell némi hozzáértés, és egyébként is csak fejlesztőknek ajánlott az Android 13 jelenlegi kiadásával kísérletezni, hiszen még egy igen korai verzióról van szó.

Érdekesség, hogy a Windows 11 mellett többféle Linux disztribúció is elfut az új Androidon.

Az Android 13 első fejlesztői előzetese jelenleg csak az újabb Pixel mobilokra (4, 4a és a későbbi modellek) érhető el. A béta program áprilisban indulhat, ekkor már egy jobban használható verziót kapunk, a végleges kiadásra pedig valamikor szeptember környékén lehet számítani.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: windows, android
Cookies