Back to top

Az 1977-es bajnokcsapat nyomában

Publikálva: 2017, május 2 - 08:38
Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díjával tüntették ki szombaton a DAC 1976/77-es idényben kerületi bajnokságot nyert csapatát.

Az 1976/77-es évadban megnyerte a kerületi bajnokságot a Gödölle Béla edző által vezetett DAC csapata. Ez az együttes 1962 és 1968 után harmadszor juttatta fel városunk labdarúgását a harmadik vonalnak számító divízióba. Az előző két alkalomtól eltérően viszont ez az együttes már ott is meg tudta állni a helyét, sőt három évvel később, 1980-ban az országos, Szlovák Nemzeti Ligába is felverekedte magát.

Bátran kijelenthetjük, hogy az 1977-es bajnoki cím alapozta meg a későbbi sikerkorszakot. Ez volt az „előszoba“, amely az 1985-ös, föderális ligába való feljutáshoz, a Szlovák és a Csehszlovák Kupa 1987-es elhódításához, illetve a nemzetközi porondon való bemutatkozáshoz vezetett.

A DAC 1976/77-es bajnokcsapatot szinte kizárólag dunaszerdahelyi vagy környékbeli játékosok alkották.

A csapat: Majthényi Lóránt, Vass László (kapusok), Boďa Vilmos, Eduard Katrušák, Bajcsi László, Bajcsi Tibor, Domonkos Tibor, Izsmán László, Horváth Dénes, Nagy László, Derzsi Alfonz, Leskiv Pál, Tősér István, Tibor Velický, Szerda Béla, Lépes György és Lelkes Mihály (mezőnyjátékosok), Gödölle Béla (edző), Horváth Kálmán (másodedző), Csóka György (a labdarúgó szakosztály titkára), Zabloudil Jaroslav (gyúró)

A Szent György napok keretén belül tartott városi díjak átadása során a DAC 1977-es bajnokcsapata Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díjában részesült.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, városi díjak
Cookies