Back to top

Autómentes nap - már a jövő héten!

Publikálva: 2022, szeptember 7 - 16:23
Dunaszerdahely városa az idén is csatlakozott az EURÓPAIMOBILITÁSIHÉT kampányhoz. A tevékenység a „Szlovákiai környezetminőség javításával kapcsolatos tudatosság növelése és az ezzel kapcsolatos tanácsadás” nemzeti projekt részeként valósul meg. A kampány idei évének védnökségét Ján Budaj, a Szlovák Köztársaság környezetvédelmi minisztere vette át.
Autómentes nap - már a jövő héten!

Dunaszerdahely városa 2022. szeptember 16-án az Autómentes nap keretében lezárja a város Fő utcáját – amelyen napi szinten több mint 20.000 gépjármű halad át – a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig reggel 9.00 órától délután 15.00 óráig. Ebben az időszakban Dunaszerdahely Város Önkormányzata a közterületet a fenntartható közlekedés népszerűsítésének adja át.

Ezen a napon a figyelem központjába a kerékpáros közlekedés, az elektromos meghajtású és további alternatív üzemanyaggal működő járművek kerülnek. A Fő utcán kerékpárstandok kerülnek elhelyezésre a Kelly’s Bicycles jóvoltávól, ahol a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárok is bemutatásra kerülnek – illetve kedves játékokkal várják a gyerekeket, továbbá egy hidrogén- és egy elektromos meghajtású autóbusz is megtekinthető lesz.

Városunk óvodái és a szabadidőközpont a legkisebbek számára izgalmas és változatos programokkal, foglalkozásokkal készülnek, amelyeknek köszönhetően a gyermekek elsajátíthatják a tudatos, biztonságos közlekedést. Az óvodákból és általános iskolákból érkező gyerekeket igény szerint turistavonat viszi a helyszínre és vissza az oktatási intézményekbe a rendezvény támogatója, az SAD DS, a.s. jóvoltából.

Az egészség nevében jelen lesz a Vöröskereszt, a dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola, valamint az Általános Egészségbiztosító - akik szívesen fogadnak minden érdeklődőt.

Az FCC Environment és Kuka Manó valamint barátai is jelen lesznek – okos játékokat és hasznos információkat hoznak magukkal a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.

Kicsiknek és nagyobbaknak előadásokat tartanak a zöld rendőrök, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség pedig sokféle érdekességet árul el a Csallóközről.

A Csallóközi Múzeum, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ is értékes információkkal látja el az érdeklődőket.

Elsősorban városunk legkisebb polgárai azok, akik majd örömmel ülnek be a helyszínen kiállított tűzoltóautóba, rendőrautóba.

Délután 13.00-tól kedves kultúrműsorral szórakoztatják az érdeklődőket a Művészeti alapiskola diákjai a Csaplár Benedek VMK mellett.

A dunaszerdahelyi „Autómentes nap 2022” 2022. szeptember 16-án, pénteken reggel 9.00 órától várja az érdeklődőket, a hivatalos megnyitóra 10.00 órakor kerül sor. Dr. Hájos Zoltán polgármester úr köszöntő szavait ajándékozás és díjátadó követi: az FCC Environment Kuka Manó hulladékgyűjtési versenye kerül kiértékelésre, majd ezt követően a „Bringázz a munkába” kampány nyerteseinek is átadják az okleveleket.

-et-

Ezt már olvasta?

Cookies