Jelenlegi hely

Augusztustól módosult az étkeztetés ára a Szociális Szolgáltatások Központjában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, augusztus 6 - 13:15 | Közérdekű
2020. augusztus 1-től emelkedett az étkeztetés költsége a Szociális Szolgáltatások Központjában. A változás érinti a városi bölcsődét, a szociális konyhát és a Mentálisan Sérültek Napközi Otthonát.
 Augusztustól módosult az étkeztetés ára a Szociális Szolgáltatások Központjában

A városi kifőzdéből étkező nyugdíjasok az ebédért eddig 1 eurót vagy 1,30 eurót fizettek. A nyugdíjasoknak az ebéd ára augusztustól 2,10 euró lesz. 50 cent kedvezményt kapnak azok, akiknek a közös háztartásban élővel a bevételük nem haladja meg a létminimum kétszeresét. Ők 1, 60 eurót fognak fizetni. A 80 év feletti nyugdíjasok kedvezménye a jövőben megszűnik.

A városi bölcsődében az étkeztetésért a jövőben 1,90 eurót fog kelleni fizetni, míg a Mentálisan Sérültek Napközi Otthonában 2,30 eurót.

A városi képviselő-testület azért határozott az árak emeléséről, mert az elmúlt években nőttek az élelmiszerárak, emelkedtek a rezsiköltségek és növekedett a munkaerő bére is. A legutóbbi ármódosítás 10 évvel ezelőtt volt, a korábbi árak már nem fedezték az ebéd elkészítésének árát. A központban azonban az eddig megszokott mennyiséget és minőséget szeretnék megtartani.

dunstreda.sk