Back to top

Augusztusban érkezik a megemelt nyugdíj

Publikálva: 2023, augusztus 6 - 06:55
Augusztusban kapják meg a nyugdíjasok a júliustól megemelt nyugdíjakat, amelyek a korábbi szintről 10,6 százalékkal emelkedtek.
Augusztusban érkezik a  megemelt nyugdíj

A kedvezményezettek augusztusi kifizetési időpontjukban kapják meg ezeket az idei júliusi valorizációs pótlékkal együtt. Ezzel párhuzamosan megtörtént a minimálnyugdíjak "feloldása" és a létminimum összegéhez való visszacsatolása. A Szociális Biztosító a következő napokban írásban is tájékoztatja a változásokkal érintett valamennyi jogosultat – döntés születik a nyugdíjemelésről.

A rendkívüli emelés a hatályos törvény módosításához kapcsolódik, amely szerint ha a nyugdíjas háztartások fogyasztói árának összesített havi emelkedése a 2022. július 1-től 2023. március 31-ig terjedő időszakban meghaladja az öt százalékot, 2023. július 1-től emelkednek a nyugdíjak.

A Szociális Biztosító automatikusan újraszámolta a nyugdíj összegét, és törvény értelmében döntött, emelést nem kellett kérni. A napokban már kezdik postázni az első határozatokat a nyugdíj emeléséről. Minden nyugdíjast írásos határozattal értesítenek, a biztosító augusztusban folyamatosan küldi ki a határozatokat.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: nyugdíjasok
Cookies