Jelenlegi hely

Átalakítja az üzenetküldést a Facebook, változik a Messenger, a Whatsapp és az Instagram is

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 26 - 12:56 | Színes
Hatalmas dologra készül a Facebook, gyakorlatilag teljesen újraírják az üzenetküldő szolgáltatásukat, ami számos pozitív változással jár majd.
Átalakítja az üzenetküldést a Facebook, változik a Messenger, a Whatsapp és az Instagram is

Mark Zuckerberg azt nyilatkozta a The New York Times-nak, hogy egységesítik az üzenetküldést a Messengerben, a Whatsappban és az Instagramban. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a szolgáltatás lesz integrálva mindhárom alkalmazásban, tehát ugyanazokat a csevegéseket olvashatjuk majd bennük, és nem fog számítani, hogy melyikről írunk rá valakire. Ha például üzenünk valakinek Messengeren, akkor az illető azt megnézheti majd a másik két appban is, és válaszolhat is ezekből.

Ez persze nem lesz egy egyszerű feladat, hiszen most mindhárom alkalmazásban máshogy működik az üzenetküldés, nem lehet csak úgy összekapcsolni őket. A legtisztább megoldás az, ha teljesen újraírják az alapoktól a funkciót, és ezt építik majd be minden alkalmazásukba, így egyetlen egységes platformot kapunk.

A legnagyobb kérdés persze, hogy ez mikorra valósulhat meg. Az előzetes tervek szerint az idei év végére vagy 2020 elejére fejezhetik be a fejlesztést és az integrációt, de addig még rengeteg lesz a megoldandó feladat, szóval nem lepődnénk meg egy komolyabb csúszáson sem.

napidroid.hu