Back to top

Átadták a sikabonyi körforgalmat

Publikálva: 2021, április 23 - 12:53
Április 23-án hivatalosan is átadták a forgalomnak a Nagyabonyi út, a Kertész és Czibók utcák kereszteződésében megépített új körforgalmat.
Átadták a sikabonyi körforgalmat

A március elsején indult építkezés eredményeként egy sokkal beláthatóbb, biztonságosabb útszakasz szolgálja ezután a közlekedőket.

Dr. Hájos Zoltán, városunk polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket, majd röviden beszámolt a körforgalom „történetéről”.

Megjegyezte, tökéletesen megértette a lakosok kérését, akik már régóta szerették volna, hogy a korábbi forgalmas útkereszteződés helyén körforgalom épülhessen.

Megköszönte a megye segítségét Jozef Viskupič megyeelnöknek, Berényi József megyealelnöknek és a megyei képviselőknek is, hiszen a megyétől 250 000 eurós összegű támogatás érkezett a beruházáshoz. 

A polgármester utalt arra is, hogy az eredetileg tervezett 548 000 eurós összeget közbeszerzés útján sikerült 386 800 euróra csökkenteni a kivitelező Metrostav DS céggel. 

A bürokrácia útvesztői sajnos lassították a folyamatokat, de a hosszadalmas előkészítés után végre idén márciusban megindulhatott az építkezés, aminek az eredményét adhatták át az utazóközönségnek.

Hájos Zoltán egyben megköszönte az összes közreműködő segítségét is, akik hozzájárultak, hogy egy biztonságos közlekedési csomópontot vehessenek igénybe a város lakosai, valamint a városunkon átutazók.

Jozef Viskupič, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat elnöke szintén abbéli örömét fejezte ki, hogy a részben megyei beruházás egy valóban látványos és főleg praktikus fejlesztést eredményezett.

Berényi József megyealelnök többek között azt emelte ki, hogy a pandémiaidőszak ellenére

1,8 millió eurót tervez a megye útfelújításokra költeni még a Dunaszerdahelyi járásban az idei évben. Dunaszerdahely városában például májustól a Karcsai útat fogják felújítani. 

Végezetül Rastislav Löffler, a körforgalmat építő Metrostav DS a.s. igazgatótanácsának alelnöke szólt az átadáson megjelentekhez.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a megjelentek közösen tekintették meg az újonnan épült körforgalmat, amelyet aztán azonnal használatba is vettek az autósok.

Ezt már olvasta?

Cookies