Jelenlegi hely

Átadták az újabb központi iskolakonyhát

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 3 - 09:36 | Hírek
Az ünnepélyes tanévnyitó és a kiselsősök köszöntése után hétfőn átadták a Jilemnický utcai Alapiskola mellett működő új, korszerű, a 21. századi igényeknek megfelelő központi iskolakonyhát, illetve az alapiskola felújított étkezdéjét.
Átadták az újabb központi iskolakonyhát

Az eseményen dr. Hájos Zoltán polgármester megköszönte a munkában résztvevő csapatnak, hogy a város újabb központi iskolakonyhát indíthatott el.

Mint kiemelte, a korszerű, 21. századi technológiával felszerelt központi iskolakonyha már a második Dunaszerdahelyen – éppen egy évvel ezelőtt adták át ugyanis a Szabó Gyula Alapiskola konyháját és étkezdéjét.

A folyamatra visszatekintve úgy vélte, „a képviselő-testület bátran döntött két évvel ezelőtt, amikor bevezette az iskolakonyha reformját. Most a második stádiumban vagyunk: átadjuk a Jilemnicky utcai központi iskolakonyhát” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezen konyhák kapacitását teljes mértékben ki szeretnénk használni. 

Elsősorban a tanulók étkeztetése a cél, másodsorban pedig a szociális étkeztetést szeretnék bővíteni, gondolva itt főképp a nyugdíjas polgárokra, ám Hájos nem zárta ki további lehetőségek kihasználását sem. 

A 850 ezer eurós befektetés több évtizedre szól, vagyis nem kidobott pénz, hiszen azt a jövőbe fektetik be, s mint a polgármester elmondta, elérhető terveket tűztek ki maguk elé, amelyeket véghez is visznek. 

A beszédet követően Hájos Zoltán az alapiskola igazgatójával, Peter Gajdošsal, Hodossy Szabolccsal, az üzemeltető Gastro DS ügyvezetőjével, valamint a Gastro DS igazgatójával, Kosztra Andrással közösen avatta fel az új iskolakonyhát, átvágva a szalagot.

Az új étkezdét, amelynek átadóján a városvezetés több tagja is részt vett, Martin Klement római katolikus káplán szentelte, illetve Görözdi Zsolt református lelkész áldotta meg. 

(Szöveg és kép: na)