Back to top

Átadták az átkötőutakat - Videó

Publikálva: 2018, szeptember 20 - 20:40
Csütörtök délelőtt közvetlenül a Csallóközi Vásár megnyitója előtt adták át a Dunaszerdahely északi részén megépült átkötőutakat.

A Merkury Marketnál korábban kiépített körforgalomból így már a kürti útig (a Tesco bevásárlóközpontig) és a Kisudvarnoki útig is el lehet jutni. Az építkezések már tavaly elkezdődtek az A szakaszon, amelynek átadását a vízművek kolaudációja lassított, közben pedig a B szakasz is elkészült. Októberig a Tesco melletti úton folyó munkálatok is befejeződhetnek, így a Komárom felől érkezők már a belváros érintése nélkül el tudnak jutni a város több részéhez, többek közt a Galánta felé vezető útig. Hájos Zoltán kiemelte, a munkálatok befektetői együttműködésnek köszönhetően valósultak meg, mert három nagyvállalat korábban vállalta, hozzájárul az elkerülőút építéséhez, amely hozzájárul a vállalatok megközelítésének könnyebbé válásához.

Egyúttal a Nyugat-Szlovákiai Vízművek vízközműhálózatot épített ki 900 ezer értékben. Az elkészült közel 1,4 kilométeres szakaszt a jövőben össze akarják kötni az Észak II lakóteleppel, vagyis folytatni a következő szakasszal a Sport utcáig. Hájos azt is elmondta, szeretnék, ha az útszakasz Nagyszombat megye hatáskörébe kerülne, amit a jelenlévő Jozef Viskupič megyeelnök meg is ígért. 

A megye vezetője példaértékűnek nevezte a dunaszerdahelyi szakasz megépülése kapcsán a magánszektor és önkormányzat együttműködését, s arra is kitért, az önkormányzatok bizonyítanak az úthálózat építésében, ahol az állam nem vállal kellő szerepet. Egyúttal az R7-es gyorsforgalmi út építése kapcsán szerinte nagyon fontos lesz, hogy megfelelő módon kezeljék a rákötő szakaszok építését, amit Hájos is megerősített.

 

Ezt már olvasta?

Címkék: Hájos Zoltán
Cookies