Back to top

Átadták a 2017-es Szent György-díjat

Publikálva: 2017, április 29 - 08:36
Pénteken délelőtt a Vermes-villában került sor a 2017. évi Szent György-napok ünnepélyes megnyitójára, valamint a Szent György-díj átadására.
Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere üdvözölte a megjelent vendégeket, köszöntötte a testvérvárosok: Gödöllő, Zalaegerszeg, valamint Jindřichův Hradec küldöttségeit. Rövid megnyitójában külön kiemelte, hogy az idén először a város búcsújának ünnepén kerülnek átadásra városunk díjai is. A polgármester szavai után Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke mutatta be a vendégeknek röviden a sportklub múltját és jelenét, valamint a jövőbeli tervekről is beszélt. Nagy Attila, helytörténész pedig városunk történelmébe engedett betekinteni településünk pecsétjéről és városunk védőszentjéről tartott összefoglalójával.
Bugár György, a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet alapító tagja elmondta a megjelenteknek, hogy számukra fontos a régmúlt, de ugyanúgy a közelmúlt és a jelen, ezért az idén már negyedik alkalommal adják át a Szent György-díjat, mellyel olyan személyiségeket tüntetnek ki, akik értéket adtak városunknak. Vajda Barnabás, történész, a komáromi Selye János Egyetem dékánhelyettese méltatta az idei díjazottat, Nt. id. Görözdi Miklóst, néhai dunaszerdahelyi lelkészt, akinek in memoriam adományozták a közéleti díjat. Dr. Papp Margit, a díjazott özvegye megköszönte az elismerést, majd hozzátette, hogy néhai férjének ugyan nagy része volt abban, hogy Dunaszerdahelyen a református közösségnek új temploma épült, de számára sokkal fontosabb volt a fizikai templom mellett a lelki templom építése, önfeláldozó munkájával sikerült összekovácsolnia a korábban szétszóródott gyülekezetet.
A délelőtti programot Rigó Ronald, zongoraművész hangulatos játéka keretezte.
A megnyitót és díjátadót fogadással zárták, amelyen dr. Hájos Zoltán külön köszöntötte a díjazott megjelent családtagjait, majd értékes, egyben kellemes szórakozást kívánt a Szent György-napok további programjaihoz.
Felvételeinket Képgalériánkban tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?

Cookies