Back to top

Áremelés jöhet a szlovák bankoknál

Publikálva: 2019, szeptember 23 - 14:25
Mindeddig három bank jelezte, várhatóan még az idén megemelik bizonyos szolgáltatások díjait.
Áremelés jöhet a szlovák bankoknál

A közeljövőben a Prima bank, a Postabank és az Általános Hitelbank (VUB) is várhatóan megemeli bizonyos banki szolgáltatások díjait – írja a topky.sk. A portál által megkérdezett elemző szerint különösen a készpénz-befizetéssel járó ügyintézés díjai emelkedhetnek, egyes bankoknál akár a duplájára, de Martin Švidroň szerint hamarosan teljesen új díjak is jöhetnek.

A szlovák bankok hosszú ideje dolgoznak azon, hogy a bankfiókokból az online világba tereljék az ügyintézést. Arra szeretnék rábírni ügyfeleiket, hogy interneten vagy telefonon kommunikáljanak a bankjukkal, ne járjanak be „feleslegesen” a fiókokba.

Az elemző szerint a szolgáltatások díjainak emelése azt mutatja, a rendkívül alacsony hitelkamatok miatt a bankoknak bizonyos bevételkieséssel is számolniuk kell. Ugyanakkor hozzátette, a díjemelés arra enged következtetni, a pénzintézetek nem a kamatok emelésével akarják ezt pótolni. Érdemes lehet átnézni a számlavezetési díjakat, és ha kell, akár új bankot keresni, hiszen számos olyan ajánlatot találni, ahol a bank bizonyos feltételek mellett a hasonló költségek akár 100%-át is átvállalja – tanácsolja Švidroň.

forrás: Ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: gazdaság