Back to top

Aranysávos lett a Fókusz Gyermekszínpad

Publikálva: 2016, május 3 - 08:39
A XXV. Tompa Mihály Országos Verseny Lírai színpadok (VII.) kategóriájában a dunaszerdahelyi Fókusz Gyermekszínpad I. és II. csoportja is Aranysávos minősítéssel végzett.

Az amatőr (nem hivatásos) vers- és prózamondás, verséneklés és lírai színpadok műfaja országos versenyének XXV. évfolyamát tartották Rimaszombatban, ahol a Jarábik Gabriella vezette gyermekszínpad mindkét csoportja Aranysávos minősítést tudhat magáénak. Ráadásul a nagyszerű zenei közreműködésért és „a szuggesztív színpadi jelenetért” Varga Zaránd a zsűri különdíját is kiérdemelte.

A Lírai színpadok kategória zsűrijét Hizsnyan Géza (elnök), Kiss Péntek József és Spátay Adrianna alkotta.

A Fókusz Gyermekszínpad I. csoportját 7-12 éves gyerekek alkotják, akik több iskolából látogatják a Fókusz foglalkozásait, minden péntek délután 16,30–19,00 között. Ebben az évadban Arany János: A fülemile c. versét dramatizálták és vitték színpadra, Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin rendezésében – Kuklis Katalin 2016 elejétől csatlakozott gyermekszínpad csapatához.

A Fókusz Gyermekszínpad II. számú csapatát 12-16 éves tanulók alkotják, akik szombat délelőttönként gyakorolnak. Ők Móricz Zsigmond: Árvácska c. kisregényét állították színpadra. Itt a szervezői, rendezői munkákat ugyancsak Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin vállalta. Díszlet és fénytechnikai megoldások: Süke István. Külök köszönet illeti Csepi Zsuzsát, a nagyszerű maszkok készítőjét. Zenei közreműködő: Varga Zaránd.

A csoportok a Csemadok dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapszervezete és a városi művelődési központ mellett működnek. Legközelebb május 8-án Mosonmagyaróváron, a XXVI. Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon versenyeznek, de már nagyon várják a május végi Duna Menti Tavaszt is.

Ezt már olvasta?

Cookies