Back to top

Áprilisban és májusban lesz rágcsálóirtás Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2024, március 20 - 07:21
Az Országos Közegészségügyi Hivatal előírása alapján Dunaszerdahelyen a középületekben, parkokban és játszótereken 2024. április 2-a és május 10-e között zajlik a szükséges fertőtlenítés és rágcsálóirtás a közegészségügyi betegségek megelőzésének és terjedésének megakadályozása érdekében.
Áprilisban és májusban lesz rágcsálóirtás Dunaszerdahelyen

A rendszeres és szakszerű deratizáció nemcsak a lakosság egészségét védi, hanem segít megelőzni a károkat is, amelyeket a rágcsálók okozhatnak az épületekben és az infrastruktúrában. Ezen folyamat célja a rágcsálók, mint például egerek és patkányok elleni hatékony védekezés, amelyek különböző betegségeket hordozhatnak és terjeszthetnek, beleértve a súlyos fertőző betegségeket is.

Az önkormányzat a kezelésében és/vagy tulajdonában lévő épületekben

 április 2-a és május 10-e között végzi el a szükséges fertőtlenítést és rágcsálóirtást,

de a közösségünk egészségének és biztonságának megőrzése érdekében a területi rágcsálóirtás is szükséges a lakosság bevonásával.

Fontos, hogy a lakosok is részt vegyenek a deratizációs folyamatokban, például megfelelő szemétkezeléssel és tisztasági szokásokkal, amelyek csökkentik a rágcsálók vonzódását az emberi lakóhelyekhez. A lakosság szoros együttműködése és tudatossága ugyanis kulcsfontosságú a deratizációs programok sikerességéhez.

A rendszeresen elvégzett rágcsálóirtás hozzájárul közösségünk egészségéhez és jólétéhez. Ezek az intézkedések segítenek megőrizni a város tiszta és biztonságos környezetét, ami javítja a lakosok életminőségét és elősegíti a közösség fejlődését.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies