Back to top

Április végén ismét Szent György-napok

Publikálva: 2019, április 3 - 12:16
Dunaszerdahelyen idén április 24-e és 28-a között rendezik meg a hagyományossá vált Szent György-napokat. A városunk védőszentjére emlékező ötnapos ünnepségsorozat egyik népszerű kísérőrendezvénye lesz a nyilvános borkóstolóval egybekötött MUN-DUS borfesztivál is.
Április végén ismét Szent György-napok

A szerdai nyitónapon ünnepi búcsúi szentmisére kerül sor 17 órától a Szent György római katolikus templomban, előtte Szent György lovagokat avatnak, majd másnap, csütörtökön a Vermes villában 18 órakor kerül sor a Szent György-díj átadására.

Pénteken (április 26.) délelőtt labdarúgó tornát rendeznek a városi szabadidőparkban, 11 órától pedig nyilvános borkóstolóra várják az érdeklődőket a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren. Délután 16 órától zenés program lesz ugyanitt, este 20 órától Balázs Fecó ad koncertet, utána az E.T. Band lép a pódiumra. Este 19 órától tartják meg a Szent György bált a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában.

A hétvégén igazán gazdag a programkínálat várja az érdeklődőket. Szombaton, április 27-én 10 órakor a városházán fogadja Hájos Zoltán polgármester a Hazaváró Találkozó résztvevőt, este tartják meg a VMK-ban a díjátadó ünnepséget, amelyen ünnepi gálaműsor keretében kiosztják az idei városi díjakat. Napközben 10 órától ismét nyilvános borkóstoló lesz a téren, 14 órától pedig a díjnyertes borokat kínáló pincészetek képviselői okleveleket vehetnek át.  Az ünnepségsorozatba Sikabony városrész is bekapcsolódik, itt a közösségi házban 19 órától búcsúi bált tartanak. Zárásként 20 órától a VMK előtt a Queenmania ad koncertet, majd a hazai Black and White formáció lép színpadra.

A vasárnapi zárónapon, április 28-án 10 órától folytatódik az ünnepi borkóstoló a téren, 11 órától ünnepi szentmise lesz. Délután 14 órától Sikabonyban májusfaállítás lesz. A VMK előtti téren 16 órától zajlik a Szent György Fesztivál, fellép Kosáry Judit, Dóka Zsuzsa, Bősi Szabó László és a Füredi Dixiland Band. Az ünnepségsorozatot a népszerű énekes házaspár, Korda György és Balázs Klári 20 órakor kezdődő koncertje , valamint  a Koráb együttes éjfélig tartó műsora zárja.

Forrás: dunstreda.sk-pve

Ezt már olvasta?

Cookies