Back to top

Április 8-ig kell benyújtani a középiskolai jelentkezéseket

Publikálva: 2021, január 29 - 06:57
A középiskolai jelentkezésekhez csak néhány esetben vagy pár szakiskolában kérnek orvosi véleményt és igazolást a tanuló egészségi állapotáról. A középiskolai tanulmányokhoz a felvételi kérelmet a tanuló jogi képviselőjének, a szülőnek vagy nagykorú esetében magának a tanulónak kell benyújtani az alapiskola igazgatójának április 8-ig. Az erről szóló szabályozást Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter tette közzé január 26-án.
Április 8-ig kell benyújtani a középiskolai jelentkezéseket

A középiskolai tanulmányok feltételeit, elsősorban a szakiskolák elvárásait, amelyben meghatározzák, hogy a diákoktól milyen képességeket, szakközépiskolák esetében milyen jártasságot vagy tehetséget várnak el, milyen követelményekkel kell számolniuk, február 26-ig kapják meg a felvételizők.

Az alapiskolák igazgatóinak a középiskolai jelentkezéseket április 16-ig kell továbbítaniuk a középiskolákba. Az oktatásügyi minisztérium úgy döntött, hogy tekintettel a jelenlegi helyzetre, ha a felvételi vizsgák valamelyik részét nem tudják megvalósítani, ezt a körülményt figyelembe veszik, és nem fogják követelni a tanulóktól.

A középiskolák igazgatóinak döntését a tanulók felvételéről a felvételi vizsgák eredményei alapján a középiskolák weboldalán vagy az iskolák hirdetőtábláin május 20-ig teszik közzé. Eddig a határidőig köteles az alapiskola igazgatója is kiértesíteni a tanuló jogi képviselőjét vagy a nagykorú diákot a felvételi eredményéről, akár felvételit nyert a tanuló, akár sikertelen volt a felvételije. Az értesítés megtörténhet az iskola tájékoztatási lehetősége szerint email-ben vagy postai úton. Ezután május 25-ig el kell küldeni a középiskolába az igazolást arról, hogy a diák folytatja-e a tanulmányait a középiskolában, avagy úgy döntött, hogy mégsem.

Ezek a minisztériumi határozatok összefüggenek a jelenlegi vírushelyzettel, a jelentkezések és vizsgák időpontját is ezzel összefüggésben állapították meg.

BM/Felvidék.ma/teraz.sk

Ezt már olvasta?