Back to top

Ápolási nap lesz csütörtökön Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2024, május 22 - 18:10
Hetedik alkalommal találkoznak csütörtökön a Dunaszerdahelyi Ápolási Napon azok az egészségügyi dolgozók, akik a jelen legégetőbb problémáira igyekeznek megfelelő válaszokat keresni. Így többek között a munkahelyi kiégéssel, a sajtó és az egészségügyi dolgozók kapcsolatával, de a termékenységgel vagy a krónikus sebek komplex kezelésével is foglalkoznak majd, ráadásul ezúttal nem csupán előadások keretében, de workshopon is lehetőség adódik arra, hogy „magukkal vigyék” a tapasztalati tudást. A konferencia központi témája az „egészség szavakban” lesz. 
Ápolási nap lesz csütörtökön Dunaszerdahelyen

„Olyan időket élünk, amikor a közvélemény és a média által az egészségügyi dolgozókról alkotott kép nem mindig a valóságot tükrözi. Ezt a tény, amit számunkra nagyon nehéz figyelmen kívül hagyni vagy elfogadni, de az elvárások is egyre fokozódnak, mégis meg kell őriznünk az egészségügyi ellátás színvonalát. A kimerültségekkel párhuzamosan mindez azonban azt eredményezheti, hogy az egészségügyi dolgozó elveszti motivációját, és a kiégés szindrómájával néz szembe” – fogalmazott a szervező csapat részéről Földes Henrietta, aki 2015-től az ápolási igazgatóhelyettesi pozíciót tölti be a dunaszerdahelyi kórházban. 

Így többek között ennek a kérdéskörével, de emellett számos szakmai kihívással kapcsolatosan is érdekes témákat igyekeznek a konferenciára bejelentkezett egészségügyi dolgozók számára kínálni. 

A teljes napos program melléklete alább olvasható. Az ápolási napról bővebben is beszámolunk majd portálunkon.

(dszi)
 

Ezt már olvasta?

Cookies