Back to top

Anyanyelv-használati vetélkedő Tatabányán

Publikálva: 2018, április 30 - 17:53
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjainak egy csapata minden évben részt vesz a tatabányai Mikes Kelemen Iskolaközpontban rendezett "A magyar nyelv változatos világa" elnevezésű anyanyelv-használati vetélkedőn.
Anyanyelv-használati vetélkedő Tatabányán

Idén Molnár Ildikó és Végh Barbara a III.L osztályból, valamint Jachman Péter III.K osztályból képviselték iskolánkat. A csapat összeszokott volt, hiszen ugyanebben a felállásban szép eredményeket értek már el a Nyitrán rendezett Legere irodalmi versenysorozaton is.                      

Az idei vetélkedő napja április 20-ára esett, amelyre szorgosan készültek a csapattagok, hiszen egy otthon elkészített rövid videó volt a „belépő” a versenyre. A videót a verseny kezdetekor a csapatok bemutatták a zsűrinek, amelyben idén Husvéth Veronika tanárnőnk is helyet kapott.

A verseny nagyon izgalmas volt, változatos feladatokkal, mind Ady Endre életével és munkásságával kapcsolatban: keresztrejtvény, plakát készítése, vitázás, helyesírási feladat, szövegértés, szómagyarázat.

Az eredmény nagyon szoros lett, a Neratosok csapata a negyedik helyen végzett mindössze másfél ponttal lemaradva a dobogóról. Ennek ellenére a csapat vidám hangulatban tért haza, hiszen a versenyről senki nem jött el üres kézzel.

a versenyző diákok

Ezt már olvasta?