Back to top

Angol anyanyelvű lektor a Vámbéry Ármin Gimnáziumban

Publikálva: 2017, december 22 - 08:36
Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat, a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnáziumot az elmúlt hét végén. Mark Andrews, angol anyanyelvű lektor látogatott el hozzánk. A lektor világjáró, rendszeresen szervez nyelvi és kulturális képzéseket különféle országokban, egyébként egy dél-angliai nyelviskola oktatója. Előadásokat tart hazai és külföldi egyetemeken és más intézményekben, elsősorban a kultúraközi kommunikáció jelentőségéről.
Angol anyanyelvű lektor a Vámbéry Ármin Gimnáziumban

A vendégelőadó remek hangulatú, élményszerű előadással egybekötött interaktív angolórát tartott a gimnázium néhány osztálya számára. A foglalkozások során különféle témákat érintett; a karácsonyi ünnepek üzenetét, érzékeltette a tolerancia lényegét, és egymás megértésének fontosságát. Megtudhattuk, hogy Mark Andrews és John Lennon ugyanabba a középiskolába járt. Az előadás érdekes színfoltja volt John Lennon ellenőrző könyvecskéjének bemutatása.

Az előadó egyebek mellett tudatosította a tanulókban azt is, hogy az angol nyelv több, mint pusztán iskolai, idegen nyelvi tantárgy. Ez a világnyelv napjaink nemzetközi kommunikációjának elsőrendűen fontos eszköze. Vendégünk első alkalommal járt Dunaszerdahelyen. Elmondta, hogy jól érezte magát az iskolánkban és városunkban. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben még ellátogat hozzánk.

Simon Krisztina, az iskola tanára

Ezt már olvasta?

Cookies