Back to top

Andzouana: Egy srác vagyok, akinek sok önbizalomra van szüksége

Publikálva: 2022, június 20 - 09:08
„Az edzések intenzitása a mérkőzésekére hasonlít.” Kongói szélsőnk három gólt is lőtt a Pohronie hálójába, ám egyiket a leshatáron túlról.
Andzouana: Egy srác vagyok, akinek sok önbizalomra van szüksége

Hogyan értékelnéd a Pohronie elleni edzőmérkőzést?
„Négynapnyi közös munka után léptünk pályára. Nem volt könnyű dolgunk, az első felkészülési találkozók általában mindig bonyolultak. Jó meccs volt, amelyen igyekeztünk az edző gondolatait a gyakorlatba is átültetni, mint például a több letámadás, vagy az egy-két érintésre való játék. Szerintem egy jó teszt volt a szombati, ebben a szellemben kell folytatni a munkát.”

Min változtatott a vezetőedző ez alatt a pár nap alatt?
„Az edzések intenzitása a mérkőzésekére hasonlít. Az edzéseken egyértelmű instrukciókat kapunk, igyekeznünk kell a lehető legkevesebb labdaérintéssel futballozni. Úgy gondolom, ez a stílus jól illik a játékoskeret tagjaihoz. Pozitívnak látom ezt a változást.”

Ez pedig három gólban mutatkozott meg a Pohronie ellen, amelyek közül a második és a harmadik is a te nevedhez fűződik. Hogyan láttad vezetést megszerző találatod?
„Ösztönös volt. Többször is a kilences pozíciójába kerültem szombaton. Rymarenko meghúzott egy támadást, majd kiugratott. A tizenhatosban egy az egy elleni szituációban egy csel után a hosszú sarkat vettem célba ballal, és szerencsére bement a labda.”

A harmadik találatunk tizenegyesből esett. Te voltál kijelölve végrehajtónak?
„Nem, a vezetőedző nem jelölt ki senkit a tizenegyesre. Immár harmadik szezonomat kezdem Dunaszerdahelyen, már egyike vagyok a legidősebb és legtapasztaltabb játékosoknak, így elvállaltam a felelősséget. Pályafutásom során lőttem már büntetőket. Magabiztosan álltam a tizenegyespont mögé.”

Csak néhány centiméter választott el a mesterhármastól, hiszen szereztél még egy gólt is…
„Igen, de lesen voltam, szóval jól döntött a játékvezető. Semmi baj, nem bánom. A két gólommal így is elégedett vagyok.”

Két gól az első felkészülési meccsen, egy remek kezdete a felkészülésnek. Egy új Yhoan született?
„Ugyanaz a srác vagyok, akinek sok önbizalomra van szüksége – ez hajt. Ha magabiztos vagyok, sok mindenre képesnek tartom magam.”    

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Yhoan Andzouana
Cookies