Back to top

Android alkalmazások telepítés nélkül?

Publikálva: 2017, január 29 - 09:55
A Google még egy 2016-os fejlesztői konferencián jelentette be az Android Instant Apps nevű új fejlesztést, ami lehetővé teszi, hogy a letöltési és telepítési procedúra nélkül is futtassunk alkalmazásokat a mobilunkon. Most megindult az éles tesztelés, de csak szűk körben.
Android alkalmazások telepítés nélkül?

Az Instant Apps egyik fő célja, hogy a felhasználók minél könnyebben kipróbálhassanak egy-egy új alkalmazást. Sok esetben nem akarunk vesződni a letöltéssel és a telepítéssel, de ha egyszerűbb lenne a folyamat, akkor sokkal szívesebben fedeznénk fel új appokat. A fejlesztés révén úgy fogunk tudni alkalmazásokat linkelni az ismerőseinknek, mint most weboldalakat, és a kattintás után nem a Play Áruház jön majd elő, hanem azonnal az app felülete nyílik meg.

A tesztelés most kezdődött, ezt a Google a fejlesztői blogján jelentette be. A felhasználói élmény finomításán még dolgoznak, ebben egy szűk tesztelői kör segít nekik. Egyelőre a BuzzFeed, a Wish, a Periscope és a Viki alkalmazása próbálható ki ilyen módon, de később természetesen bővülni fog a lista.

Egyébként bizonyos összetevők letöltésére így is szükség lesz az alkalmazások instant kipróbálásához, de azok alapvetően a Google szerverein fognak futni.

(Forrás: napidroid)

Ezt már olvasta?