Back to top

Andrija Balić: Végig akartuk a sikert

Publikálva: 2021, január 18 - 14:55
Horvát középpályásunk értékeli a szombati Vasas-DAC felkészülési mérkőzést, amelyen gólt lőtt és több mint fél órán át a csapatkapitányi karszalagot is viselte.
Andrija Balić: Végig akartuk a sikert

„Nagyon kemény és nehéz volt a téli felkészülés első barátságos találkozója. Másfél hete rendkívül keményen edzünk, így eléggé fáradtak voltunk. Örülünk a győzelemnek, de rendkívül elfáradtunk, fájnak a lábaink a műfüves borítású pályától, ráadásul elég hideg is volt. Viszont nyertünk, és ez a fontos. Az döntött, hogy a legvégéig akartuk a sikert. Még a 89. percben is bíztunk a győzelemben, és végül egy kis szerencsével megfordítottuk a meccset. Ilyen a futball” – foglalta össze a Vasas elleni, 2:1-es DAC-sikert hozó találkozót Andrija Balić.

Épp a 23 éves horvát középpályás lőtte csapatunk első gólját 2021-ben, amellyel 1:1-re módosította az eredményt. Történt mindez a 89. percben, majd néhány másodperccel a lefújás előtt Sharani a győztes találatot is megszerezte. „Volt már előtte is néhány lehetőségem. Az első félidőben jobb helyről lőhettem és nem is takarták annyira a kaput, mégis elvétettem, a végén pedig nehezebb lövésből sikerült betalálnom. Ahogy mondtam, ilyen a futball, és csak a győzelem a fontos. Továbbra is ezen az úton kell haladnunk.”

Balić számára emlékezetes maradt a szombati edzőmérkőzés, hiszen az 58. percben, amikor Kalmárt lecserélte Bernd Storck vezetőedző, épp ő vette át a csapatkapitányi karszalagot. Dunaszerdahelyi szereplése során először. „Kružliak sem volt már fent a pályán, így hozzám került a szalag. Mit is mondhatnék? Csodálatos érzés volt csékának lenni, még ha „csak” egy felkészülési mérkőzésen is. Nagyon boldog vagyok” – tette hozzá az Udinese egykori játkosa, aki ősszel 5 találatot szerzett a Fortuna Ligában.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Andrija Balić, DAC