Jelenlegi hely

Andrija Balić: Minden futballista örül a nehéz meccseknek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 27 - 14:25 | DAC hírek
A horvát középpályás lett a DAC 369. élvonalbeli játékosa.
Andrija Balić: Minden futballista örül a nehéz meccseknek

A tavaszi második fordulóbeli Rózsahegy-DAC (0:0) összecsapáson a 22 éves horvát középpályás, Andrija Balić bemutatkozhatott csapatunk színeiben. A fiatal labdarúgó két hete az olasz Udinese együttesétől érkezett hozzánk kölcsönbe a szezon végéig. Balić a liptói találkozó második félidejére lépett pályára Ramirez helyett és lendületet adott a középpályánknak. Ő lett a DAC 369. olyan futballistája, aki sárga-kékben pályára lépett az első ligában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy abszolválhattam az első 45 percemet a DAC mezében. Mivel egy hosszabb kényszerpihenő után először léptem pályára, elégedett vagyok ezzel” – tért vissza Balić szlovák élvonalbeli bemutatkozására. A táblázat harmadik és negyedik helyezettjének csatáját követően ismét egy a tabellaszomszéddal csapunk össze: vasárnap ugyanis ahhoz a Zsolnához utazunk, amely négy ponttal előz meg minket a második helyen. „Jó, hogy ilyen nehéz mérkőzésekkel indítjuk a tavaszt, hiszen minden futballista örül a hasonló összecsapásoknak. Jó edzőnk és csapatunk van, kiváló körülmények között készülhetünk. Már csak az időjárás javulhatna egy kicsit (nevetés). Felkészültek vagyunk és meglátjuk, hogyan végződik a vasárnapi csata” – tette hozzá a Hajduk Split neveltje.

Balić már megszokta az új környezetét és a gárda játékstílusával is egyre jobban megismerkedik. „Ez nem újdonság számomra. A múltban már talán a világ összes játékrendszerében futballoztam. Olaszországban átéltem a 3-5-2-t, Horvátországban a 4-3-3-at vagy a 4-2-3-1-et, így abszolút nem nehéz beleilleszteni magam a taktikába. Jól érzem magam Dunaszerdahelyen és bízom benne, hogy ezt a mérkőzéseken is megmutatom” – reméli az egykori horvát utánpótlás-válogatott.

dac1904.sk

Címkék: DAC, Andrija Balić